Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα όσον αφορά τις ενέργειες του Ρουβίκωνα, καθώς και τον ξυλοδαρμό των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ από αντιεξουσιαστές το πρωί της Δευτέρας.

«Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

Υπενθυμίζεται ότι η κα. Παπακώστα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open κλήθηκε να σχολιάσει την… εξακρίβωση ταυτοτήτων που έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα σε αστυνομικούς με πολιτικά, στου Ζωγράφου και τις δικαιολόγησε λέγοντας πως «είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικό με πολιτικά την ταυτότητά του».

Στη συνέχεια, με αφορμή τον ξυλοδαρμό τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ από 50 αντιεξουσιαστές το πρωί, η υφ. Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τους αστυνομικούς να… αυτοπροστατεύονται.