Το club μοιάζει με ένα τεράστιο σπίτι, τυλιγμένο σε κόκκινα και χρυσαφένια χρώματα. Το members club “Heartfort 5” στο Mayfair, δίνει την εντύπωση μιας «παραδοσιακής» αριστοκρατικής βρεττανικής κατοικίας.

 

Κάτι σαν αυτά που βλέπουμε όταν ξεφυλλίζουμε τις σελίδες γνωστών περιοδικών. Βελούδινα έπιπλα, τραπέζια και καναπέδες από χειροποίητο ξύλο, ακριβά κρύσταλλα, σερβίτσια από βαρύτιμο ασήμι. Πίνακες και γλυπτά μεγάλων εικαστικών κοντά και πάνω από το τζάκι. Υπάρχουν οι τραπεζαρίες για φαγητό εξαιρετικής ποιότητας το οποίο σερβίρεται με τελετουργικό τρόπο, τα μεγάλα σαλόνια για συζήτηση με ψαγμένα κοκταίηλς και βέβαια το club “Loulou’s” για χορό μέχρι τις πρωινές ώρες.

 

 

Το εστιατόριο έχει σχεδιάσει ο διάσημος Τούρκος designer Rifat Ozbek, υπάρχει πάντα το εκπληκτικό Madagascan Bar. Ένα ιδιωτικό club exclusive, εντυπωσιακό, ultra chic που δημιούργησε o Robin Birley γιος του Mark Birley. O Mark Birley ήταν αυτός ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε εμβληματικά, παγκόσμιας ακτινοβολίας spots όπως το “Mark’s”, το “Harry’s Bar”, το “Annabel’s”. Πρόκειται ίσως για το μοναδικό members club όπου οι κανόνες τηρούνται πολύ αυστηρά. Στα περισσότερα πολυτελή ιδιωτικά clubs απαγορεύεται τα μέλη να μιλάνε στο κινητό τους τηλέφωνο ή να τραβάνε φωτογραφίες. Σε όλα όμως το προσωπικό, ακόμα και σε αυτό το καινούργιο, αστραφτερό αδελφάκι του “Annabel’s” στην Berkeley Square κάνουν τα «στραβά μάτια». Εδώ τα γκαρσόνια ή ο μαιτρ σχεδόν σου… αρπάζουν το τηλέφωνο από το χέρι. Αν δεν κλείσεις το τηλέφωνο δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσουν. Το ύφος είναι τόσο αυστηρό που αισθάνεσαι πραγματικά άσχημα. Στο τέλος νοιώθεις την ανάγκη να… πνίξεις τον πόνο σου σε αρκετά ποτήρια γαλλικής συλλεκτικής σαμπάνιας.