Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Είχα καλή συνομιλία με τον Τραμπ στο Παρίσι

Πούτιν: Είχα καλή συνομιλία με τον Τραμπ στο Παρίσι

Ο Πούτιν είχε δηλώσει προηγουμένως πως είναι «έτοιμος για διάλογο»με τις Ηνωμένες Πολιτείες

Για «καλή» συνομιλία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

«Ναι» απάντησε ο Πούτιν στην ερώτηση δημοσιογράφου αν κατάφερε να συνομιλήσει με τον Τραμπ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. «Καλή» πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος όταν ερωτήθηκε για την ποιότητα αυτής της συνομιλίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν για μια λεπτομερέστερη συνομιλία στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου στην Αργεντινή.

Ο Πούτιν είχε δηλώσει προηγουμένως πως είναι «έτοιμος για διάλογο»με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς που είχαν συνάψει με την ΕΣΣΔ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Νωρίτερα, πηγή από τη ρωσική αντιπροσωπεία είχε δηλώσει στο Sputnik ότι το παλάτι του Ελιζέ είχε αλλάξει το πλάνο με τις θέσεις που είχε η υποδοχή του παλατιού για την επετειακή εκδήλωση, με τον ρώσο και τον αμερικανό πρόεδρο να κάθονται σε αντίθετες πλευρές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν συζήτηση.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, ο Πούτιν και ο Τραμπ θα έπρεπε να κάτσουν στην ίδια πλευρά του τραπεζιού έχοντας ανάμεσά τους μόνο τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024