Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
AfD: Η Μέρκελ έπρεπε να απόσχει από τις εκδηλώσεις «νικητών» στο Παρίσι

AfD: Η Μέρκελ έπρεπε να απόσχει από τις εκδηλώσεις «νικητών» στο Παρίσι

Η τότε Γερμανική Αυτοκρατορία ηττήθηκε στον πόλεμο και συνεπώς η συμμετοχή της Μέρκελ στις τελετές συνιστά απόπειρα να ξαναγραφεί η ιστορία, σημειώνει ένας από τους ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από ανακωχή που έθεσε τέλος στις εχθροπραξίες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς πρόκειται για εορτασμούς των «νικητών», δήλωσε ένας από τους ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Η τότε Γερμανική Αυτοκρατορία ηττήθηκε στον πόλεμο και συνεπώς η συμμετοχή της Μέρκελ στις τελετές συνιστά απόπειρα να ξαναγραφεί η ιστορία, σημειώνει ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Δεν μπορούμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε μια ιστορική κατάσταση που ξεκάθαρα ευνοεί τους νικητές και να βαδίζουμε στο πλευρό του γάλλου προέδρου Μακρόν κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου» δήλωσε ο κ. Γκάουλαντ.

Οι δηλώσεις του Γκάουλαντ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα συμφιλίωσης και ενότητας που επικράτησε στις εκδηλώσεις μνήμης στην Γαλλία, όπου ο Μακρόν προειδοποίησε για αναβίωση του εθνικισμού στην Ευρώπη.

Ο γάλλος πρόεδρος επέκρινε τον εθνικισμό, τον οποίο έχει προβάλει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άκουγε την ομιλία του γάλλου προέδρου.«Ο πατριωτισμός είναι ακριβώς το αντίθετο του εθνικισμού. Ο εθνικισμός είναι η προδοσία του πατριωτισμού» τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

«Ένας υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης είναι ένα πρόσωπο που θέλει να τα καταφέρει ο κόσμος, χωρίς να ανησυχεί αληθινά για τη χώρα μας (…) Ξέρετε τι είμαι εγώ; Είμαι εθνικιστής» είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ο Τραμπ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία την πολυμέρεια, αυτό το ιδεολογικό βάθρο των διεθνών σχέσεων μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, που καταγγέλλεται όλο και περισσότερο από ορισμένους ψηφοφόρους και ηγέτες στον κόσμο στο όνομα της υπεράσπισης εθνικών συμφερόντων.

Στη μνήμη «της απέραντης πομπής των μαχητών» του Μεγάλου Πολέμου, «που ήρθαν από ολόκληρο τον κόσμο, επειδή η Γαλλία αντιπροσώπευε γι’ αυτούς ό,τι ωραίο υπήρχε στον κόσμο», κάλεσε τους ομολόγους του να αρνηθούν «τη γοητεία που ασκεί η αναδίπλωση, η βία και η επιβολή».

«Ας θυμόμαστε! Ας μην ξεχάσουμε!» τόνισε, «εκατό χρόνια έπειτα από μια σφαγή, η ουλή της οποίας είναι ακόμη ορατή στο πρόσωπο του κόσμου».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024