Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορεία ειρήνης προς την Αψίδα του Θριάμβου

Πορεία ειρήνης προς την Αψίδα του Θριάμβου

Κάτω από τον γκρίζο παρισινό ουρανό και την ψιλή βροχή, μία από τις εικόνες που θα μείνει σήμερα στη μνήμη είναι η πομπή των ηγετών του κόσμου

Με το μπολερό του Ραβέλ στην Αψίδα του Θριάμβου ολοκληρώθηκε η επετειακή εκδήλωση για την εκατονταετηρίδα της ανακωχής στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, παρουσία 85 ηγετών από όλη την υφήλιο, και πολλών υψηλών προσκεκλημένων από διεθνείς οργανώσεις.

Κάτω από τον γκρίζο παρισινό ουρανό και την ψιλή βροχή, μία από τις εικόνες που θα μείνει σήμερα στη μνήμη είναι η πομπή των ηγετών του κόσμου, οι οποίοι στριγμωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο κάτω από τις ομπρέλες τους, ανέβηκαν με τα πόδια τα τελευταία 100 μέτρα της λεωφόρου των Ηλυσίων, πριν φθάσουν στον κόκκινο τάπητα κάτω από τα δύο υπόστεγα που είχαν τοποθετηθεί μπροστά στην Αψίδα. Ήταν κοντά δύο ώρες πριν από την έναρξη.

Από τη διεθνή αυτή πομπή έλειπαν δύο, οι ισχυρότεροι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ, που έφθασαν στις θέσεις τους μόνοι και καθυστερημένοι.

Μετά την επιθεώρηση των παρατεταγμένων στρατευμάτων ο γάλλος πρόεδρος πήρε θέση ανάμεσα στους Τραμπ, Μέρκελ και Πούτιν.

Ήταν δυνατή και αυτή η εικόνα, κυρίως όταν σε στάση κατάνυξης έδειξαν να παρακολουθούν τα αποσπάσματα από τα ημερολόγια των μαχητών στα χαρακώματα, που διάβαζαν νέα παιδιά. Ήταν μαθητές και μαθήτριες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία, τον Καναδά, την Αμερική και ακόμα από την Κίνα, που διάβασαν τα κείμενα στις διάφορες γλώσσες.

Προς τιμή των στρατιωτών από τις αφρικανικές αποικίες, πολλοί από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους στα χαρακώματα, μια αφρικανή καλλιτέχνης από το Μπενίν τραγούδησε στην τοπική διάλεκτο τραγούδι με τίτλο «ευτυχία το να ζούμε μαζί».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024