Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια - Εννιά νεκροί

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια – Εννιά νεκροί

Οι πέντε από αυτούς παγιδεύτηκαν στα οχήματά τους καθώς προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις φλόγες

Σε πύρινο κλοιό έχει τεθεί ένα μεγάλο μέρος της Καλιφόρνιας, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς μαίνονται ανεξέλεγκτα σε πολλά σημεία. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα στο παραλιακό παραθεριστικό θέρετρο Μαλιμπού, το οποίο οι αμερικανικές αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί άμεσα από τους κατοίκους.

Την ίδια ώρα, σε τουλάχιστον εννιά ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Οι πέντε από αυτούς παγιδεύτηκαν στα οχήματά τους καθώς προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις φλόγες, στην πόλη Πάρανταϊς των 26.000 κατοίκων, οι οποίοι είχα λάβει εντολή να την εκκενώσουν, ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Μπάτε.

«Εξαιτίας των εγκαυμάτων τους, δεν μπορούν να αναγνωριστούν» σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου του.

Τρεις πυροσβέστες έχουν επίσης τραυματιστεί από την πυρκαγιά «Camp Fire», όπως βαπτίστηκε από τις αρχές.

Περισσότερα από 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί από το πέρασμα της πυρκαγιάς, που συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις περίπου 145χλμ βόρεια του Σακραμέντο, δήλωσαν αξιωματούχοι των δυνάμεων επιβολής του νόμου σε συνέντευξη Τύπου.

Εκκλήσεις για βοήθεια

Οι κάτοικοι απηύθυναν έκκληση μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης για βοήθεια προκειμένου να απομακρύνουν τα άλογα και άλλα ζώα από τις φάρμες τους. Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί στον μοναδικό παραλιακό αυτοκινητόδρομο από και προς το Μαλιμπού.

Η Κιμ Καρντάσιαν και η αδελφή της, Κόρτνεϊ, είπαν ότι έφυγαν από τα σπίτια τους στο Καλαμπάσας αργά το βράδυ της Πέμπτης. «Είχα μόλις μία ώρα για να πάρω τα πράγματά μου και να φύγω» ανέφερε η πρώτη στο Ινσταγκραμ.

Η Μιλάνο, η οποία πρωτοστατεί στο κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, ζήτησε βοήθεια για να απομακρύνει πέντε άλογα και, όπως έγραψε στο Twitter, έφυγε παίρνοντας «τα παιδιά μου, τα σκυλιά, τον υπολογιστή μου και τις μπότες Doc Martens».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024