Μυστική δημοσκόπηση – φωτιά σπείρει τον πανικό στον Αλέξη Τσίπρα
Τα ευρήματα της επίμαχης δημοσκόπησης, που σήμανε συναγερμό στο Μαξίμου, αναλύθηκαν επί μακρόν σε μυστική σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Την ώρα που ο πρωθυπουργός προσπαθεί με επικοινωνιακή και πολιτική αντεπίθεση να αλλάξει το κλίμα, βάζοντας στο κάδρο αναδρομικά, προσλήψεις, καθώς και άλλα «δωράκια», τα ήδη… ταραγμένα νερά στο Μαξίμου, ήρθε να ταράξει η ραγδαία επιδείνωση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», έπειτα από μια μυστική δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε με τη μέθοδο της κάλπης σε πανελλαδικό επίπεδο και έσπειρε πανικό στο επιτελείο του Μαξίμου, καθώς σε αυτήν αποτυπώνονταν η ραγδαία επιδείνωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και το περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας με τη Νέα Δημοκρατία σε διψήφια ποσοστά, οργανώνεται το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για αναστροφή του κλίματος, έχοντας ως βάση την αρχή «παροχές» και «χειροπέδες» έως τις εκλογές.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, τα ευρήματα της επίμαχης δημοσκόπησης, που σήμανε συναγερμό στο Μαξίμου, αναλύθηκαν επί μακρόν σε μυστική σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Επί της ουσίας, εκεί αποφασίστηκε και η κλιμάκωση της επικοινωνιακής αντεπίθεσης της κυβέρνησης με βάση τις δύο προαναφερθείσες κατευθύνσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η τακτική του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνοψίζεται στη φράση «ο χαμένος τα δίνει όλα», ναι μεν εγκυμονεί κινδύνους για την επόμενη κυβέρνηση, καθώς «ναρκοθετείται» το οικονομικό περιβάλλον, σε σημείο η χώρα να βρεθεί αντιμέτωπη με τη σύναψη ενός νέου Μνημονίου, ωστόσο όλα δείχνουν πως μέλημά τους είναι να κληροδοτήσουν «καμένη γη» και «γκρεμισμένες γέφυρες».
Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη των εκλογών έχει ήδη αρχίσει . Ο μόνος που γνωρίζει τον ακριβή χρόνο είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος πάντως έχει το προνόμιο του αιφνιδιασμού, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις.
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442