Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΑΣΥ για Ρουβίκωνα: Απολαμβάνει ατιμωρησία από το πολιτικό καθεστώς

ΠΟΑΣΥ για Ρουβίκωνα: Απολαμβάνει ατιμωρησία από το πολιτικό καθεστώς

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ καταγγέλλει πως ο Ρουβίκωνας «ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι απολαμβάνει μίας ατιμωρησίας και μίας ιδιαίτερης προσοχής ειδικά από το πολιτικό καθεστώς που υπάρχει τώρα».

Με ξέφραγο αμπέλι μοιάζει η χώρα και με καθημερινά περιστατικά να αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που αδυνατεί να αντιμετωπίσει και η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Ρουβίκωνας συνεχίζει την κατάληψη γραφείου στη Φιλοσοφική σχολή, έκανε μάλιστα και… opening party με ρεμπέτικη κομπανία, ενώ συνεχίζει τις ακτιβιστικές δράσεις τους σε πρεσβείες χωρίς να υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο.

Το ακόμη πιο εξωφρενικό για το οποίο κανείς δεν έχει δώσει απάντηση δε, είναι το βίντεο – ντροπή που δημοσιοποίησε η ομάδα των αντιεξουσιαστών με μέλη του να κάνουν… έλεγχο και να ζητούν εξακρίβωση στοιχείων από αστυνομικούς, αντί να συμβαίνει το αντίθετο.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τις κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα, συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο Ν. Τόσκας, στην κυβερνητική γραμμή της ανοχής και της μη σύγκρουσης.

Στο πλαίσιο αυτό,  ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας, καταγγέλλει πως ο Ρουβίκωνας «ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι απολαμβάνει μίας ατιμωρησίας και μίας ιδιαίτερης προσοχής ειδικά από το πολιτικό καθεστώς που υπάρχει τώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί που «κυκλώθηκαν από 10-15 άτομα που μόνο με την παρουσία τους ήταν απειλητικοί. Ξέρουν οι Ρουβίκωνες ότι είναι υποχρέωση του αστυνομικού οργάνου εάν δηλώσει την ιδιότητά του είναι υποχρεωμένος να επιδείξει και την αστυνομική του ταυτότητα. Εντυπώσεις πάνε να κλέψουν, κάνουν ένα επικοινωνιακό σόου. Αν οι συνάδελφοι δεν έδειχναν την ταυτότητα, θα τους έκαναν «τούμπανο» στο ξύλο. Ήταν πολλά τα άτομα και δεν υπήρχε περίπτωση να τους σώσει τίποτα».

«Αυτοί οι τύποι δρουν επικοινωνιακά, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, είναι διαβασμένοι. Το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν επικοινωνιακά να ανέβουν στην επικαιρότητα, στα μάτια του κόσμου. Η αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι απολαμβάνει μίας ατιμωρησίας και μίας ιδιαίτερης προσοχής ειδικά από το πολιτικό καθεστώς που υπάρχει τώρα. Με αυτές τις πράξεις του προσπαθεί να διαφημιστεί. Δεν είναι ανόητοι άνθρωποι να κάνουν βαριές πράξεις οι οποίες άπτονται στον ποινικό κώδικα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας υποστήριξε ότι «στη Θεσσαλονίκη, ο συνάδελφος βρέθηκε για φυσική του ανάγκη τη λάθος στιγμή σε λάθος σημείο. Οι αριστεροί στην Ελλάδα και ειδικά οι Κομμουνιστές έχουν μία ευαισθησία για την παρουσία αστυνομικών στις προσωπικές τους συγκεντρώσεις. Ήταν μία μεγάλη παρεξήγηση. Η συμπεριφορά από τα μέλη του ΠΑΜΕ απέναντι στον αστυνομικό δεν ήταν και η ενδεικνυόμενη».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024