Παρά τις όποιες διαφορές της ιταλικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες αναφορικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό, θα συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης Κόντε και των Βρυξελλών, όπως συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση του Ιταλού υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Τζοβάνι Τρία με τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, στη Ρώμη.

«Τα βασικά σημεία του προϋπολογισμού μας δεν αλλάζουν, αλλά θα συνεχίσουμε να συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μείωση των προοπτικών ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και στην Ιταλία, αποδεικνύουν την ορθότητα των παρεμβάσεών μας», τόνισε ο Τζοβάνι Τρία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup κατέστησε σαφές ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του Ευρώ στηρίζουν της θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είναι προς το συμφέρον όλων, ο διάλογος να φέρει αποτελέσματα. Κάποιες αμφιβολίες των αγορών πλανιόνται πάνω από την οικονομική στρατηγική της Ιταλίας. Η απάντηση που η κυβέρνηση της Ρώμης πρέπει να στείλει στις Βρυξέλλες μέχρι την Τρίτη, είναι η ευκαιρία για να απομακρυνθούν οι αμφιβολίες αυτές», τόνισε ο Σεντένο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία σε ότι αφορά την παραμονή της Ιταλίας εντός του ευρώ.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αποσαφήνισε ακόμη ότι «θα τεθούν οι προϋποθέσεις ώστε η ιταλική δημόσια οικονομία να μην απομακρυνθεί από τις προβλέψεις και τα ποσοστά που επεξεργάσθηκε η κυβέρνηση».

Ολοκληρώνοντας, συμπλήρωσε ο Τζοβάνι Τρία : «Παράλληλα, θα λάβουμε υπόψη μας και την εξέλιξη της συνολικής οικονομικής κατάστασης».