Ισπανία: Σύλληψη άνδρα που απειλούσε να σκοτώσει τον Πέδρο Σάντσεθ
Ένας άνδρας, ο οποίος είχε στη κατοχή του οπλοστάσιο και ο οποίος είχε απειλήσει στο Διαδίκτυο ότι θα σκοτώσει τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο κοντά στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη, οι αρχές
Ένας άνδρας, ο οποίος είχε στη κατοχή του οπλοστάσιο και ο οποίος είχε απειλήσει στο Διαδίκτυο ότι θα σκοτώσει τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο κοντά στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη, οι αρχές.
«Ένας άνδρας ο οποίος διατεινόταν ότι θα σκότωνε τον πρόεδρο της κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ συνελήφθη στην Τεράσα», μια πόλη που βρίσκεται βορειοδυτικά της Βαρκελώνης, ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η καταλανική αστυνομία Mossos d’Esquadra, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας Publico.
Ο άνθρωπος αυτός «ο οποίος είχε ένα οπλοστάσιο στην κατοικία του, βρίσκεται ήδη στη φυλακή», πρόσθεσαν.
Σύμφωνα με την Publico, ο 63χρονος άνδρας είχε απειλήσει τον Σάντσεθ λόγω της απόφασης της σοσιαλιστικής κυβέρνησης για εκταφή των οστών του πρώην δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο από το μαυσωλείο του. Στην κατοχή του βρέθηκαν κυρίως τουφέκια ακριβείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των καταλανικών δικαστικών αρχών, ο άνδρας προφυλακίστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου με τις κατηγορίες της «συνωμοσίας για επίθεση εναντίον μιας αρχής με τη χρήση όπλου», των «σοβαρών απειλών» και της «παράνομης κατοχής όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών».
Το οπλοστάσιο αυτό ήταν «σημαντικό, με πολλά όπλα», κάτι που «ενισχύει την αξιοπιστία των απειλών» που είχαν διατυπωθεί στο διαδίκτυο, διευκρίνισε εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της Καταλωνίας.

Από την έρευνα θα προσδιοριστεί στο εξής αν οι απειλές αυτές ήταν πραγματικές, είπε ακόμη.
«Η ασφάλεια του προέδρου (της κυβέρνησης), ποτέ δεν τέθηκε σε κίνδυνο», ανέφερε η κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση όπου υπογραμμίζει πως «αυτό το είδος των απειλών ήταν μια σταθερά».
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
- Ρίνγκο Σταρ: Τα λάθη, η σκηνή, τα «ναι» στη μαριχουάνα και τα «όχι» στην πίτσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442