Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οταν ο Αλέξης διαπραγματεύεται εν κρυπτώ

Οταν ο Αλέξης διαπραγματεύεται εν κρυπτώ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου, των ιερέων, του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος

Θύελλα αντιδράσεων, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου, των ιερέων, του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (όπως για παράδειγμα ο Νίκος Φίλης) τα όσα ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος . Είναι η πολλοστή φορά που ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται εν κρυπτώ και προκαλεί αντιδράσεις.
Πίσω ολοταχώς από τον Αρχιεπίσκοπο
Ηταν τόσες οι αντιδράσεις, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» ώστε οδήγησαν τον Αρχιεπίσκοπο να εμφανιστεί το πρωί της Τετάρτης μετά την Ιερά Σύνοδο με ένα άλλο «πρόσωπο»: Με τη φράση «άλλο συμφωνία, άλλο πρόθεση συμφωνίας» ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε μηνύματα στους κληρικούς προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους. Ακόμα και στην Ιερά Σύνοδο ήταν έντονες οι αντιδράσεις.
Και η Ιερά Σύνοδος
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ξεκαθάρισε πως «τα θέματα πρέπει να τα προσεγγίσουμε με νηφαλιότητα» αλλά σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία έκανε λόγο για μια… λεόντειο σύμβαση εις βάρος της Εκκλησίας. Οπως είπε, η Εκκλησία βάζει όλη την περιουσία της και η Πολιτεία τίποτα. Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως «ό,τι θα κάνουμε, θα είναι μέσα οι ιερείς, γιατί αυτοί είναι που ανησυχούν περισσότερο».
Μάλλον ο Αρχιεπίσκοπος παρέλειψε να πει ότι αυτοί που ανησυχούν περισσότερο είναι οι (αυτοκέφαλες) Εκκλησίες της Κρήτης και της Δωδεκανήσου που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ ένα «θεματάκι», όπως έλεγαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να υπάρχει και με τον… μουφτή.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024