Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θα ψηφίσει την τροπολογία για τα αναδρομικά

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θα ψηφίσει την τροπολογία για τα αναδρομικά

«Είναι προφανές ότι η σημερινή απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους ενόψει της επερχόμενης ήττας της στις εκλογές»

Η ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων. Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως η κυβέρνηση συμμορφώνεται, επιτέλους με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Σημείωσε ωστόσο ότι η αναγκαστική -όπως ανέφερε- συμμόρφωσή της, γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς τρία χρόνια τώρα αρνήθηκε να τις εφαρμόσει, ενώ είχε το περιθώριο.

Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταβάλει το 2014 το 50% των αναδρομικών και αποκαταστήσει τις μισές από τις απώλειες που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις και με λάθος τρόπο, γιατί ενώ η κάλυψη αυτού του ποσού θα έπρεπε να έχει προκύψει από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, προέρχεται από την υπερφορολόγηση -και αυτών των κλάδων-, την εσωτερική στάση πληρωμών και τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Για τους δύο αυτούς λόγους, είναι προφανές ότι η σημερινή απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους ενόψει της επερχόμενης ήττας της στις εκλογές. Παρ’ όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, όπως είχε δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των κλάδων αυτών», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024