Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΕ απαιτεί δημοσιονομική πειθαρχία για την Ιταλία

Η ΕΕ απαιτεί δημοσιονομική πειθαρχία για την Ιταλία

Καμπανάκι από Ντράγκι στον ιταλό υπουργό Οικονομικών

Στενεύουν τα περιθώρια για την ιταλική κυβέρνηση καθώς οι ευρωπαίοι έδωσαν στην γειτονική χώρα προθεσμία μέχρι τις 13 Νοεμβρίου για να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό της.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε στον Ιταλό υπουργό Οικονομικών σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση ότι το υψηλό χρέος της Ιταλίας απαιτεί έναν βαθμό δημοσιονομικής πειθαρχίας που να υπερβαίνει τα όσα ορίζονται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, δήλωσαν δύο πηγές της ΕΕ.

Ο Μάριο Ντράγκι μίλησε σε συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, κατά την οποία τα επεκτατικά δημοσιονομικά σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης επικρίθηκαν από άλλες χώρες του μπλοκ ότι παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

Στη συνεδρίαση, ο Ντράγκι –πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας– προειδοποίησε ότι το υψηλό χρέος της Ιταλίας και η χαμηλή ανάπτυξη θα απαιτήσουν ένα επίπεδο υπευθυνότητας που να «υπερβαίνει τους κανόνες της ΕΕ», δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο Reuters.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα αυτό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε στη συνεδρίαση ότι εξέταζε την πιθανότητα πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος της Ρώμης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυρώσεις, εάν δεν αλλάξει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για την επόμενη χρονιά έως την προθεσμία της 13ης Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, επιβεβαίωσε δημοσίως τη θέση αυτή.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024