Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μονακό : Υπό κράτηση και δύο πρώην δικαστικοί υπάλληλοι

Μονακό : Υπό κράτηση και δύο πρώην δικαστικοί υπάλληλοι

Υπό κράτηση τέθηκαν και πρώην δικαστικοί υπάλληλοι του πριγκιπάτου του Μονακό, πέραν του ιδιοκτήτη του Σκορπιού και της Μόνακο, Ντμίτρι Ριμπαλόβλιεφ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Monaco-Matin

Υπό κράτηση τέθηκαν και πρώην δικαστικοί υπάλληλοι του πριγκιπάτου του Μονακό, πέραν του ιδιοκτήτη του Σκορπιού και της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπαλόβλιεφ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Monaco-Matin.

«Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η επιχείρηση είναι μεγάλης κλίμακας» , επισημαίνει η εφημερίδα και προσθέτει ότι «τέθηκαν υπό κράτηση πρώην εκπρόσωποι του δικαστικού μηχανισμού του πριγκιπάτου, μέχρι και υψηλόβαθμοι δικαστικοί». Με βάση τις πληροφορίες της εφημερίδας όλοι τους βρίσκονται υπό κράτηση στο Μονακό και τη Νίκαια.

Η εφημερίδα Monaco-Matin γράφει επίσης ότι ο Ριμπαλόβλιεφ βρίσκεται υπό κράτηση σε κτίριο της δικαστικής αστυνομίας του πριγκιπάτου. «Ο ίδιος πέρασε τη νύχτα στο γραφείο της δικαστικής αστυνομίας του Μονακό. Πρόκειται για νέα ακρόαση στο πλαίσιο της υπόθεσης του Ελβετού εμπόρου τέχνης Ιβ Μπουβιέ» επισημαίνει η εφημερίδα.

Ο δικαστής Εντουάρ Λεβρό που έχει αναλάβει την προανακριτική έρευνα ενδέχεται να ζητήσει την παράταση της κράτησης του Ριμπαλόβλιεφ και των άλλων υπόπτων στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης που ερευνάται από τις 25 Σεπτεμβρίου 2017 από τις εισαγγελικές αρχές του Μονακό. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι παραμένει προς το παρόν άγνωστο αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποια κατηγορία.

Ο Ριμπαλόβλιεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας για διαφθορά, αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική, και συνέργεια στα αδικήματα αυτά. Η υπόθεση αυτή οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, πέρσι τον Σεπτέμβριο.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την καταγγελία του Ριμπαλόβλιεφ σε βάρος του εμπόρου έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, τον οποίο κατηγορούσε ο Ρώσος επιχειρηματίας για απάτη. Οι αρχές του Μονακό πιστεύουν ότι ο Ριμπαλόβλιεφ έτυχε «ευνοϊκής μεταχείρισης» στην υπόθεση αυτή καθώς αποκαλύφθηκε ότι η δικηγόρος του και στενοί συνεργάτες του αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024