Οι μισοί και πλέον ψηφοφόροι που συμμετείχαν σε exit poll του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN είπαν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση και το ίδιο ποσοστό δήλωσε ότι εναντιώνεται στον ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Με βάση το έξιτ πολ του CNN, τα αποτελέσματα του οποίου είναι προκαταρκτικά και υπόκεινται σε αλλαγές, μόλις το 26% εξ όσων ερωτήθηκαν απάντησε ότι υποστηρίζει τον αμερικανό πρόεδρο, ενώ το 39% είπε ότι πήγε να ψηφίσει για να στείλει μήνυμα εναντίωσης στην πολιτική του.
Μόλις το ένα τρίτο εκ των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο Τραμπ δεν επηρέασε την ψήφο του.
Το 65% του δείγματος είπε ότι είχε αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει πριν από ένα και πλέον μήνα, ενώ μόλις το 15% αποφάσισε την τελευταία εβδομάδα ή τις τελευταίες ημέρες.
Οι νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά αποτελούν το 16% του δείγματος, από το 10% το 2016.
Ερευνα των Washington Post-Schar School κατέδειξε ότι ο Τραμπ και η πολιτική του καθώς και το σύστημα υγείας είναι τα βασικά ζητήματα για τα οποία ανησυχούν οι ψηφοφόροι, ενώ ακολουθούν η πορεία της οικονομίας και η μετανάστευση.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας