Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερος υπό όρους ο Ριμπολόβλεφ μετά την απαγγελία κατηγορίας

Ελεύθερος υπό όρους ο Ριμπολόβλεφ μετά την απαγγελία κατηγορίας

Ο ρώσος μεγιστάνας έχει αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους και η απαγόρευση εξόδου από το Πριγκιπάτο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, εις βάρος του οποίου όμως απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπόθεση διαφθοράς.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι δικαστικές αρχές του Μονακό απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του ρώσου μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της Μονακό και του Σκορπιού. Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde», δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής κατηγορία, την οποία αντιμετωπίζει ο ρώσος δισεκατομμυριούχος

Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχει αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους και η απαγόρευση εξόδου από το Πριγκιπάτο.

Ο Ριμπoλόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για διαφθορά, αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική, και συνέργεια στα αδικήματα αυτά.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, λίγες ημέρες αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, μετά τις αποκαλύψεις της Le Monde.

Την εποχή που ήταν σε δικαστική αντιπαράθεση, για μια υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, ο Ριμπολόβλεφ φέρεται ότι έτυχε ευνοϊκής μεταχείριση από τις δικαστικές αρχές του Μονακό. Η γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες μηνύματα που είχαν σταλεί μέσω κινητου τηλεφώνου και άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα μυστικό κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπoλόβλεφ.

Σύμφωνα πάντα με τη Le Monde, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη της Μονακό αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος παραιτήθηκε.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024