Ο Χάντερ «καθάρισε» για την ΑΕΚ (78-71)

Με κορυφαίο τον Βινς Χάντερ η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση της Φουενλαμπράδα (78-71) και πανηγύρισε την τέταρτη της νίκη στο Basketball Champions League

Την τέταρτη νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η ΑΕΚ που επικράτησε με 78-71 της Φουενλαμπράδα στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική. Οι «κιτρινόμαυροι» παρά τα «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή τους είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και παίζοντας καλή άμυνα κυρίως στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση.

Οι Ισπανοί προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση στο τέλος, αλλά δεν είχαν το κάτι παραπάνω για να το καταφέρουν. Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση με τον νεαρό Τσαλμπούρη να αρπάζει την ευκαιρία που του έδωσε ο Μπάνκι και έδωσε λύσεις με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 20-13 στο 5’. Παρόλα αυτά οι ισπανοί όμως ισορρόπησαν το παιχνίδι με απαντά τρίποντα, αλλά κι επειδή οι παίκτες του Μπάνκι έκαναν συνεχώς λάθη.

Η Φουενλαμπράδα μάλιστα πέρασε μπροστά με 32-31 στο 15’, αλλά ο Χάντερ ήταν σε πολύ καλή βραδιά και βοήθησε τους γηπεδούχους να τελειώσουν το πρώτο μέρος με 41-34. Ο Αμερικανός ήταν ο καλύτερος παίκτης της «Ενωσης» και στος δυο μέρη του γηπέδου προσφέροντας λύσεις σε άμυνα και επίθεση, ενώ οι ισπανοί είχαν μόλις 13/36 δίποντα. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα με τον Κρουζ να είναι δραστήριος στην επίθεση και πέρασαν μπροστά με 48-47 στο 25’.

Ο Μπάνκι πήρε ταϊμ άουτ και άλλαξε την άμυνά του, με τους «κιτρινόμαυρους» να πιέζουν στην περιφέρεια και να μην επιτρέπουν στους Ισπανούς να κάνουν επιθέσεις με σωστές προϋποθέσεις. Με 12-0 σερί λοιπόν η ΑΕΚ προηγήθηκε με 59-48 στο 28’ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της με τον Χάντερ να δεσπόζει μέσα στις δυο ρακέτες, αλλά και τον Γκρίφιν να σκοράρει και να  οργανώνει.

Με έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου η Φουενλαμπράδα έχασε τον Νογκουέιρα, ο οποίος χτύπησε στο πόδι του και αποχώρησε από το ματς. Παρόλα αυτά όμως με σερί 7-0 μείωσε σε 66-62 στο 34’ και το παιχνίδι ξαναπήρε φωτιά! Μόνο που οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι ήταν ψύχραιμοι, «διάβασαν» σωστά την αντίπαλη άμυνα και με τους Ματσιούλις, Χάντερ κατάφεραν να προηγηθούν με 74-64 στο 38’.

Εκεί διαχειρίστηκαν σωστά το χρόνο και το σκορ, φτάνοντας στην επικράτηση με το τελικό 78-71. Από την ΑΕΚ ο Βινς Χάντερ ήταν τρομερός με 24 πόντους και 11/16 δίποντα. Πολύ καλοί ήταν επίσης οι Σαντ-Ρος (10π.) και Γκρίφιν (9π.). Για την ισπανική ομάδα προσπάθησαν οι Ο’ Λίρι (13π., 10ρ) και Κρουζ (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 41-34, 59-54, 78-71

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αθλητισμός & Σπορ

Νέα έκθεση καταγγέλλει 80 χρόνια συστηματικής σεξουαλικής βίας κατά Παλαιστινίων από ισραηλινές δυνάμεις

Σωρεία διασταυρωμένων μαρτυριών παρουσιάζει νέα έκθεση, υποστηρίζοντας πως οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποιούν διαχρονικά τη σεξουαλική βία ως «όπλο» κατά των Παλαιστινίων.

Βαγγέλης Γεωργίου
Βαγγέλης Γεωργίου

Μια ιστορική στιγμή για τη Γαλλία – Την Τρίτη η απόφαση του Εφετείου για τη Μαρίν Λεπέν

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, θα μάθει αν θα μπορεί να είναι υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας. Αν το Εφετείο επιβεβαιώσει την πρωτόδικη απόφαση για υπεξαίρεση, ο δρόμος για τις προεδρικές θα ανοίξει για τον Ζορντάν Μπαρντελά.

Αρχοντία Κάτσουρα
Αρχοντία Κάτσουρα

Κυρώσεις από τη Βρετανία σε δύο ρωσικά ινστιτούτα και σε επτά πρόσωπα για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι

Η Βρετανία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία κατηγόρησαν τον Φεβρουάριο τη Μόσχα ότι δηλητηρίασε τον Αλεξέι Ναβάλνι με μια «σπάνια τοξίνη», την επιβατιδίνη

Σύνταξη

Τραμπ: Πηγαίνει στην Άγκυρα για το χατίρι του Ερντογάν – Στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης η συνάντηση

Το πρόγραμμα του Τραμπ στην Τουρκία. Περιλαμβάνει συνάντηση με τον Ερντογάν. Πρώην πρέσβης των ΗΠΑ εξηγεί ότι η Άγκυρα είναι «απαραίτητη» για τις ΗΠΑ λόγω στρατιωτικής ισχύος, γεωγραφικής θέσης και προθυμίας να προβάλει ισχύ.

Σύνταξη

«Φέρνετε μαζί σας την ελπίδα» - Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου που μετέφερε την αποστολή του ΕΕΣ στη Βενεζουέλα

Οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στη Βενεζουέλα, παρέχοντας βοήθεια στους τραυματίες και στους εκτοπισμένους από τους καταστροφικούς σεισμούς

Σύνταξη
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Exit mobile version