Το μυστηριώδες αντικείμενο, που έχει σχήμα πούρου και εντοπίστηκε πέρσι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα ενδέχεται να είναι εξωγήινο σκάφος και να έχει σταλθεί με σκοπό να ερευνήσει την γη, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι αστρονόμοι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Το μυστηριώδες αντικείμενο, το οποίο έχει πάρει το ψευδώνυμο «Ουμουαμούα» ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στην Χαβάη.

Το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αφού επιστήμονες έχουν αμφιβολίες και πασχίζουν να εξηγήσουν τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, αλλά και την ακριβή προέλευση του.

Αρχικά θεωρούνταν ότι πρόκειται για κομήτη και στη συνέχεια για αστεροειδή. Ωστόσο, στην πορεία αποφάσισαν να τον αποκαλέσουν ένα νέο είδος «διαστρικού αντικειμένου».

Όμως μια νέα έρευνα από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, φέρνει μια νέα πιθανότητα στο προσκήνιο. Αυτή που λέει ότι το αντικείμενο έχει «τεχνητή προέλευση».

«Το Oumuamua μπορεί να είναι ένας πλήρως λειτουργικός ιχνηλάτης που στάλθηκε σκόπιμα στην γη από έναν εξωγήινο πολιτισμό», γράφουν στην έρευνα τους.

Η θεωρία αυτή στηρίζεται στο γεγονός της υπερβολικής επιτάχυνσης του αντικειμένου, δηλαδή την απροσδόκητη ταχύτητα με την οποία βγήκε από το ηλιακό μας σύστημα τον Ιανουάριο.

«Λαμβάνοντας υπόψιν μία τεχνητή προέλευση, υπάρχει μία πιθανότητα το Oumuamua να είναι ένα ελαφρύ σκάφος, που ταξιδεύει στο διαστρικό διάστημα ως απόβλητο ενός προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού», αναφέρουν οι αστρονόμοι του Χάρβαρντ.