Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σταλμένος από εξωγήινους ο μυστηριώδης αστεροειδής Ουμουαμούα»;

«Σταλμένος από εξωγήινους ο μυστηριώδης αστεροειδής Ουμουαμούα»;

Το μυστηριώδες αντικείμενο, το οποίο έχει πάρει το ψευδώνυμο «Ουμουαμούα» ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στην Χαβάη

Το μυστηριώδες αντικείμενο, που έχει σχήμα πούρου και εντοπίστηκε πέρσι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα ενδέχεται να είναι εξωγήινο σκάφος και να έχει σταλθεί με σκοπό να ερευνήσει την γη, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι αστρονόμοι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Το μυστηριώδες αντικείμενο, το οποίο έχει πάρει το ψευδώνυμο «Ουμουαμούα» ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στην Χαβάη.

Το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αφού επιστήμονες έχουν αμφιβολίες και πασχίζουν να εξηγήσουν τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, αλλά και την ακριβή προέλευση του.

Αρχικά θεωρούνταν ότι πρόκειται για κομήτη και στη συνέχεια για αστεροειδή. Ωστόσο, στην πορεία αποφάσισαν να τον αποκαλέσουν ένα νέο είδος «διαστρικού αντικειμένου».

Όμως μια νέα έρευνα από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, φέρνει μια νέα πιθανότητα στο προσκήνιο. Αυτή που λέει ότι το αντικείμενο έχει «τεχνητή προέλευση».

«Το Oumuamua μπορεί να είναι ένας πλήρως λειτουργικός ιχνηλάτης που στάλθηκε σκόπιμα στην γη από έναν εξωγήινο πολιτισμό», γράφουν στην έρευνα τους.

Η θεωρία αυτή στηρίζεται στο γεγονός της υπερβολικής επιτάχυνσης του αντικειμένου, δηλαδή την απροσδόκητη ταχύτητα με την οποία βγήκε από το ηλιακό μας σύστημα τον Ιανουάριο.

«Λαμβάνοντας υπόψιν μία τεχνητή προέλευση, υπάρχει μία πιθανότητα το Oumuamua να είναι ένα ελαφρύ σκάφος, που ταξιδεύει στο διαστρικό διάστημα ως απόβλητο ενός προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού», αναφέρουν οι αστρονόμοι του Χάρβαρντ.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024