Χρηματιστήριο: Στις 636,67 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,08%
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,95 εκατ. ευρώ
Σε θετικό κλίμα συνεχίζονται οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, εν μέσω ανοδικής κίνησης στις ευρωπαϊκές αγορές.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 12:50, διαμορφώνεται στις 636,67 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,08%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,95 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,29%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+4,50%), της Eurobank (+4,05%), της Εθνικής (+3,31%) και της Πειραιώς (+3,24%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,03%), της Τιτάν (-0,82%) και της Coca Cola HBC (-0,68%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,08%) και της Υγείας (+2,99%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,69%) και των Κατασκευών (-0,57%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Βank με 2.693.387 και 548.788 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Eurobank με 1,575 εκατ. ευρώ και η Motor Oil με 1,306 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινούνται 48 μετοχές, 27 πτωτικά και 22 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Pasal +19,77% και Ξυλεμπορία(κ) +4,65%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Χαϊδεμένος -13,33% και ΕΛΓΕΚΑ -9,66%.
- ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά στον «αέρα» η Κεντρική Επιτροπή – Παρόντες οι «κομμένοι» – Εν αναμονή αποφάσεων
- BILD: «Έκλεισε αριστερό μπακ η Άουγκσμπουργκ» – Τι γράφουν για τον Γιαννούλη
- Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για τη φονική επίθεση στο σπίτι της Βάγιας Νέστορα
- Πώς να προστατέψετε τις καταθέσεις από κατασχέσεις
- Θεσπρωτία: Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά στο Καστρί
- Πάολα Ρεβενιώτη: Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα της είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο
- Η γήρανση του πληθυσμού ίσως να μην κοστίζει όσο φοβόμαστε
- Το μήνυμα του Παπανικολάου μετά την ανανέωση: «Να δημιουργήσουμε νέες θρυλικές στιγμές για τον Ολυμπιακό μας» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442