Φωτογραφίες: Automedia

Τα αρχικά σχέδια της BMW για το μικρότερο τετράθυρο μοντέλο της γκάμας της προέβλεπαν τη διάθεσή της αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. Παρ’ όλα αυτά, από τον Ιούνιο του 2018, η BMW αποφάσισε να διαθέσει την Σειρά 1 Sedan και στο Μεξικό χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο επέκτασής της και σε άλλα σημεία του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής αγοράς.

Και η νέα σειρά κατασκοπικών λήψεων που αποτύπωσε το βαυαρικό sedan σε δοκιμές εξέλιξης τους δρόμους του Μονάχου δείχνει να επιβεβαιώνει το παραπάνω σενάριο με δεδομένο ότι παρά το καμουφλάζ, το δοκιμαστικό πρωτότυπο δείχνει σχεδόν πανομοιότυπο με τις ήδη γνωστές εκδοχές του που διατίθενται στην Κίνα και το Μεξικό.

Για την ακρίβεια, μια προσεκτική παρατήρηση στα καμουφλαρισμένα τμήματα δείχνει ορισμένες αισθητικού περιεχομένου, απειροελάχιστες μεταβολές οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν μια ήπια απόπειρα εξευρωπαϊσμού των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών του.

Εξάλλου, με δεδομένη την πρόσφατη πρεμιέρα της Mercedes-Benz A-Class Sedan αλλά και την πάγια παρουσία της τετράθυρης εκδοχής του A3 στην γκάμα της Audi, η BMW δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς τετράθυρο εκπρόσωπο στην premium compact κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος η BMW δεν έχει εκφράσει, επισήμως την πρόθεσή της για τον εμπλουτισμό της ευρωπαϊκής γκάμας της Σειράς 1 με μια τετράθυρη έκδοση.

Αντιθέτως μάλιστα, το 2017 είχε δηλώσει ότι η ζήτηση για μια τέτοιου είδους έκδοση είναι εξαιρετικά περιορισμένη και ενδεχομένως θα στερούσε πωλήσεις από την μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη τετράθυρη πρόταση της BMW, την Σειρά 3.

Όπως και να έχει, δεδομένο είναι ότι οι προθέσεις της BMW θα διαλευκανθούν με την άφιξη της νέας Σειράς 1 η οποία αναμένεται στα τέλη του 2019.