Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η χαρά του Αρχιεπισκόπου

Η χαρά του Αρχιεπισκόπου

Ο Πρωθυπουργός έκανε τις διευθετήσεις του με την Εκκλησία και πλέον πολλά από αυτά που είχε προσπαθήσει να «πουλήσει» στο αριστερό και δήθεν προοδευτικό ακροατήριο, παρέλκουν.

Τι κατάφερε αλήθεια ο Αλέξης Τσίπρας με την «ιστορική» συμφωνία του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;

Κατ΄αρχάς, κατάφερε να ενθουσιάσει τον Μακαριότατο. Τόσο ικανοποιημένο είχαμε καιρό να τον δούμε. Πήρε υποσχέσεις για την μισθοδοσία των κληρικών και εξασφάλισε συνδιαχείριση σε περιουσία την οποία η Εκκλησία είχε επί της ουσίας ξεγραμμένη. Δεν είναι καθόλου ασήμαντα πράγματα αυτά.

Εν συνεχεία κατάφερε να κάνει έξαλλο τον Φίλη. Και μαζί με αυτόν μία μεγάλη μερίδα των ΣΥΡΙΖΑίων, στους οποίους είχε υποσχεθεί «διαχωρισμό». Επειτα, έστω, «διακριτούς ρόλους». Και τώρα, τους φόρεσε τον «εξορθολογισμό των σχέσεων».

Ο Φίλης δηλώνει ότι δεν καταλαβαίνει πώς δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί, αφού ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε την καταβολή των μισθών τους από το κράτος. Δεν έχει και άδικο.

Είχε προηγηθεί όμως ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε φροντίσει να δηλώσει ότι δεν καταλαβαίνει κάτι άλλο: τι θα πει «θρησκευτική ουδετερότητα»;

Μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, λύθηκαν οι απορίες του Αρχιεπισκόπου. Θρησκευτική ουδετερότητα δεν θα πει τίποτε και για όλες του τις επιθυμίες, η πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα είναι πάντα ανοιχτή, όσο εκεί μέσα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας να τον ακούσει.

Λύθηκαν έτσι και οι απορίες του Φίλη, μάλλον.

Παρεμπιπτόντως, το ίδιο ανοιχτή θα είναι η πύλη του Μαξίμου και για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε λάβει γνώση για τα όσα σχεδίαζε ο Πρωθυπουργός και τα είχε εγκρίνει. Μην τυχόν και είχαμε καμία αναστάτωση και έριχνε την κυβέρνηση, αν έμενε δυσαρεστημένος ο Αρχιεπίσκοπος, όπως μας είχε ενημερώσει προ διετίας.

Κατόπιν αυτών των κατορθωμάτων, μία υποψία αρχίζει να πλανάται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Η γενναία, τάχα, αναθεώρηση του Συντάγματος μάλλον πάει περίπατο. Ο Πρωθυπουργός έκανε τις διευθετήσεις του με την Εκκλησία και πλέον πολλά από αυτά που είχε προσπαθήσει να «πουλήσει» στο αριστερό και δήθεν προοδευτικό ακροατήριο, παρέλκουν.

Τα οφέλη του τα πολιτικά έκρινε ότι διασφαλίζονται καλύτερα από μία αρμονική σχέση με την Εκκλησία, παρά από μία αναστάτωση προς τέρψιν των προοδευτικών.

Υπάρχει άλλωστε πάντα το θέμα με τα Σκόπια και μία κατευναστική διάθεση της Εκκλησίας είναι χρήσιμη και ευπρόσδεκτη από τον κ. Τσίπρα.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι, όπως και με την συμφωνία που υπέγραψε με τον Ζάεφ, όσοι κρίνουν ότι όλα γίνονται ερήμην τους (πολίτες, κομματικοί, κληρικοί, κ.ά.) δύσκολα θα πειστούν από τα όσα επιχειρεί να τους σερβίρει ο Πρωθυπουργός.

Μπορεί να μην κατέβουν στους δρόμους (αν και ποτέ δεν ξέρεις…), όμως σίγουρα θα προσέλθουν στις κάλπες.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024