Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαγγελόπουλος: Διαφθορά και διαπλοκή έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου

Παπαγγελόπουλος: Διαφθορά και διαπλοκή έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου

Επίθεση στα συμφέροντα από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης

Επίθεση στα οικονομικά συμφέροντα που… ανέτρεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα για την «Ίδρυση και Λειτουργία Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στους ΟΤΑ», τα λεγόμενά του όμως προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τι είναι Διαφθορά και Διαπλοκή; Στην πατρίδα μας, οι συνέπειές τους ήταν και είναι καταστροφικές.  Όχι μόνο προκάλεσαν την οικονομική κρίση και τα δεινά που υφίσταται ο Ελληνικός λαός αλλά προηγουμένως προκάλεσαν κάτι πολύ χειρότερο. Μία τεράστια ηθική και πολιτική κρίση. Η οικονομική κρίση θα είχε αποφευχθεί, πιστέψτε με, εάν δεν είχαν εκμαυλιστεί συνειδήσεις και δεν είχε αλλοιωθεί επικίνδυνα το Δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η διαφθορά και η διαπλοκή, εκτός όλων των άλλων που έχουν γραφτεί και ειπωθεί, πρακτικά αποτελούν το υπερόπλο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που το χρησιμοποίησαν στην αρχή, τουλάχιστον, για να αποκτήσουν μερίδιο της πολιτικής εξουσίας που δεν τους ανήκει… Είναι προφανές όμως, ότι όσο μεγαλύτερο μερίδιο πολιτικής εξουσίας αποκτούσαν τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με την εξαγορά αργυρώνητων πολιτικών, τόσο η πολιτική εξουσία αποδυναμωνόταν και η λαϊκή κυριαρχία επλήττετο και οπισθοχωρούσε… Στον πόλεμο αυτό, τα οικονομικά συμφέροντα χρησιμοποίησαν κάθε δυνατότητα που τους παρείχε η οικονομική και σταδιακά αυξανόμενη πολιτική ισχύς τους».

Κι ο κ. Παπαγγελόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Αλλά η δίψα για εξουσία σε πολλούς ανθρώπους είναι αχαλίνωτη. Στην οικονομική ελίτ- ιδίως στο διεφθαρμένο τμήμα της –είναι και ακόρεστη… Δεν τους αρκούσε πλέον η εξωθεσμική και παρασκηνιακή παρέμβαση στην πολιτική ζωή, αλλά επιδιώκουν εμφανώς να αναμιχθούν και να καθορίσουν της πολιτικές εξελίξεις σύμφωνα με τα οικονομικά τους συμφέροντα ερήμην του λαού. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την πατρίδα μας. Η μάχη είναι τοπική, ο πόλεμος είναι Παγκόσμιος. Αν όμως οι επιδιώξεις τους αυτές ευοδωθούν, η Δημοκρατία ουσιαστικά θα καταλυθεί.

Ήδη στην Ελλάδα προάγγελος της Μεταδημοκρατίας την οποία ορισμένοι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν, τη Μεταδημοκρατία που αποτελεί κεκαλυμμένη οικονομική φεουδαρχία, υπήρξε προάγγελος αυτής της κατάστασης επαναλαμβάνω, υπήρξε η ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένου Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του και η αντικατάστασή του από εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πως «τα σκοτεινά σχέδια των σκοτεινών κύκλων δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά αλλού. Οι λαοί έχουν καταλάβει πλέον και θα αντιδράσουν», ενώ υποστήριξε ακόμη πως «στην Ελλάδα έγινε η μεγάλη επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση της Δημοκρατίας«.

Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαγγελόπουλος εξήρε την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρανα προτείνει στα υπό αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος να μην μπορεί να γίνει Πρωθυπουργός πρόσωπο που δεν είναι μέλος του κοινοβουλίου.

Sports in

Έλληνας προπονητής έκπληξη στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (pic)

Ποιος είναι ο Έλληνας τεχνικός που αναλαμβάνει τα ηνία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024