Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ ζει το Βιετνάμ του

Στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ ζει το Βιετνάμ του

Στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται. Δεν μπορεί να καμουφλαριστεί, πόσο μάλλον να διορθώσει το χάλι που δημιούργησε

Αν αυτό δεν είναι πανικός, τότε τι είναι;

Εχοντας καταφέρει να καταστήσουν την ΕΡΤ σε κεντρικό θέμα της πολιτικής συζήτησης, έστω και αν αυτή πλέον περιορίζεται μεταξύ τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά του μέσα έχουν αποδυθεί σε έναν απεγνωσμένο αγώνα διαφήμισης της τηλεόρασης του Παππά και της παρέας του.

Στα δελτία ειδήσεων ιδιωτικών, κατά τα λοιπά, σταθμών βγαίνουν σχολιαστές – παρατρεχάμενοι του υπουργού και μεταδίδουν στοιχεία για τα οικονομικά και τις τηλεθεάσεις της ΕΡΤ, στις ηλεκτρονικές σελίδες του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζει κανείς χαριτωμένου τίτλους όπως «Η ΕΡΤ έβαλε γκολ στην τηλεθέαση» και εκτενή δελτία, που περιγράφουν πόσοι τηλεθεατές «συντονίστηκαν» και είδαν ποδοσφαιρικούς αγώνες το Σαββατοκύριακο και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει.

Το ωραίο με την δημόσια τηλεόραση κατόπιν όλων αυτών είναι ότι όσο και να θέλουν οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, δεν μπορούν να κρυφτούν και δεν τους περνά από το μυαλό, έστω να υποκριθούν ότι κρατάνε κάποια προσχήματα.

Για παράδειγμα, τις προηγούμενες ημέρες είδαμε και ακούσαμε το πρωτοφανές: ένα κομματικό όργανο να συνεδριάζει με θέμα την ΕΡΤ και όχι μόνο αυτό, αλλά εν συνεχεία να αποφασίζει και την απόλυση της διοίκησής της.

Προφανώς και όλα αυτά δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες ενός κομματικού οργάνου όπως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανέστερο όμως είναι κάτι άλλο: δεν ενδιαφέρουν αυτά κανέναν εκεί μέσα. Αυτές τις πρακτικές γνωρίζουν, αυτές εφαρμόζουν. Αν το δει κανείς με μία κάπως πιο ελαφριά διάθεση, έχουν όλα αυτά και μία αίσθηση ρετρό, για να θυμόμαστε πώς γίνονταν τα πράγματα επί ΕΣΣΔ και ΛΔΓ.

Στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ ζει το πραγματικό Βιετνάμ του. Αυτός κατέστησε την δημόσια ραδιοτηλεόραση επαναστατικό πεδίο για την έφοδό του στην εξουσία, οι πρακτικές του στην ουσία έδωσαν κάθε καλή αφορμή στον Σαμαρά να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση (μπορεί να ήταν λάθος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τότε έτριβε τα χέρια του…) και εν συνεχεία εξέθρεψε έναν μηχανισμό προπαγάνδας τόσο κακόγουστο και προφανή, που δεν τον αντέχουν ούτε τα κομματικά στελέχη.

Σήμερα, όλο αυτό το δημιούργημα καταρρέει. Οι φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ τρώγονται μεταξύ τους στους διαδρόμους της Αγίας Παρασκευής, ενώ το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ μοιάζει με ειδησεογραφικό freak show.

Η αισθητική είναι ΣΥΡΙΖΑ, η επινόηση είναι ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται. Δεν μπορεί να καμουφλαριστεί, πόσο μάλλον να διορθώσει το χάλι που δημιούργησε.

Οδεύοντας προς τις εκλογές, η εξεύρεση μίας λύσης είναι όμως περισσότερο από επείγουσα.

Για έναν πολύ απλό λόγο: μία μονοκομματική ΕΡΤ θα συνιστά πρωτοφανή και βάναυση συνταγματική εκτροπή και αυτό θα υπερβαίνει τις ανησυχίες του Παππά και των κομματικών του αντιπάλων.

Και επίσης δεν θα αντισταθμίζεται από τις τηλεθεάσεις των αγώνων ποδοσφαίρου…

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024