Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απέβαλαν μαθητές γιατί τραγούδησαν στην παρέλαση «Μακεδονία ξακουστή»

Απέβαλαν μαθητές γιατί τραγούδησαν στην παρέλαση «Μακεδονία ξακουστή»

Ως επίσημη αιτιολογία προβλήθηκε το γεγονός ότι εγκατέλειψαν το σχηματισμό της παρέλασης

Τα συνθήματα ειδικών δυνάμεων και το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» που τραγουδούσαν μαθητές Λυκείου στην Αττική κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου είχαν ως αποτέλεσμα να αποβληθούν από το σχολείο τους με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», πρόκειται για έξι συνολικά μαθητές, οι οποίοι αποβλήθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα γι΄αυτήν τη συμπεριφορά τους, καθώς οι εκπαιδευτικοί τούς είχαν προειδοποιήσει να μην προβούν σε τέτοια ενέργεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από την παρέλαση οι μαθητές είχαν αναφέρει στους καθηγητές τι πρόκειται να κάνουν και βέβαια τους απαγορεύτηκε, με αποτέλεσμα αρχικά να έρθουν σε αντιδικία με τους δασκάλους τους.

Στο τέλος οι μαθητές αποφάσισαν να αψηφήσουν τους διδάσκοντες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθούν με αποβολή.

Ως επίσημη αιτιολογία προβλήθηκε το γεγονός ότι εγκατέλειψαν το σχηματισμό της παρέλασης.

Την Πέμπτη, μάλιστα, κάποιοι συμμαθητές των αποβληθέντων προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρία των νεαρών.

Το θέμα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην περιοχή, αλλά τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου όσο και οι εκπαιδευτικοί δεν θέλησαν να μιλήσουν για το ζήτημα.

Η απάντηση των μαθητών

Βέβαιοι ότι δεν έκαναν τίποτα κακό εμφανίζονται οι μαθητές του Λυκείου στο Γέρακα, που αποβλήθηκαν από το σχολείο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων λόγω όσων διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Ένας εκ των έξι συνολικά μαθητών που αποβλήθηκαν από το 1ο ΓΕΛ, μιλώντας στο notioanatolika.gr, δήλωσε ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένη την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές ούτε ο σύλλογος γονέων ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό, μας τρέναραν όμως κάποιοι καθηγητές, με εξαίρεση δύο, οι οποίοι μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία τάξη και είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας» συμπλήρωσε, για να καταλήξει:

«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως πατριωτάκια μάς εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση, στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας, την Ελλάδα, και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024