Η διαφορά των πέντε πόντων δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Ποντγκόριτσα σύμφωνα με τον Τσάβι Πασκουάλ.
Ο τεχνικός του Τριφυλλιού ανέφερε μετά την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη της ομάδας του στη Euroleague (67-72 απέναντι στη Μπουντούτσνοστ) πως «παίξαμε καλύτερα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ».
Αναλυτικά η τοποθέτησή του:
«Αρχικά θα ήθελα να πω ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μετά από αρκετά χρόνια και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην Μπουντούτσνοστ.
Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι σήμερα. Νομίζω ότι παίξαμε καλύτερα απ’ ό,τι δείχνει το σκορ.
Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στις βολές και στα τρίποντα και στις φάσεις που είχαμε πλεονέκτημα. Στην άμυνα κάναμε καλή δουλειά και ελέγξαμε τα ριμπάουντ.
Στο δεύτερο ημίχρονο όταν σκοράραμε δύο συνεχόμενα τρίποντα πήραμε πλεονέκτημα και φτάσαμε στη νίκη».
Με βαρύ πρόστιμο αποφάσισε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να τιμωρήσει το αγωνιστικό τμήμα καθώς η ισοπαλία 2-2 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, άφησε τον δικέφαλο στην 3η θέση και εκτός προκριματικών Champions League.
Το παράδειγμα που έφερε ο Γιώργος Λιάγκας για τη Eurovision και την αισιοδοξία που υπήρχε για τον Akyla, με τον μπασκετικό Ολυμπιακό και το Final-4 της Euroleague.
Η μεγαλύτερη παρενέργεια στον Παναθηναϊκό από τις απότομες αλλαγές σχεδίων και προσώπων, είναι η απώλεια του στάτους του διεκδικητή του τίτλου που επανέκτησε το 2023.
Αμερικάνικο δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο Βαλαντσιούνας αναμένεται να μείνει ελεύθερος από το Ντένβερ, με τις πιθανότητες επιστροφής του στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού να είναι αυξημένες.