Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην ΕΡΤ

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην ΕΡΤ

«Συναγερμός» σήμανε στο κυβερνών κόμμα μετά τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Συναγερμός σήμανε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ένταση που σημειώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ΕΡΤ. Έτσι, συνεδρίασε εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με αντικείμενο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την ΕΡΤ.

Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή των Νίκου Παππά και Λευτέρη Κρέτσου, οι οποίοι ενημέρωσαν για τα όσα προηγήθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μετά τις δημόσιες βολές Φίλη κατά Παππά και τις απαντήσεις του αρμόδιου υπουργού, για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, νέα πυρά εξαπέλυσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε απίστευτες αναφορές, ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην ΕΡΤ.

Σήμερα, στη Βουλή, ο διευθύνων σύμβουλος κατήγγειλε ανηλεή πόλεμο εναντίον του και άφησε αιχμές εναντίον της προηγούμενης διοίκησης. Ο κ. Κωστόπουλος επιβεβαίωσε τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ λόγω των ανθρώπων που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να τοποθετήσει σε κρίσιμα διοικητικά πόστα.

Η εικόνα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όπως την περιέγραψε ο κ. Κωστόπουλος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι εμπόλεμης ζώνης όπου διοικητικά στελέχη, διευθυντές και συνδικαλιστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα – παραδιοίκησης και αλληλοκαταγγέλλονται. Το μόνο κοινό στοιχείο των αρνητικών πρωταγωνιστών είναι πως έχουν διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

«Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο. Αν δείτε τις αποφάσεις μας θα αναρωτηθείτε πως άντεξε αυτή η διοίκηση. Πέρασαν αυτές οι αποφάσεις με την διπλή ψήφο του προέδρου και όλα αυτά όταν οι καταγγέλλοντες δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να παρουσιάζονται ως μάρτυρες στα δικαστήρια κατά της ΕΡΤ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος για να συνεχίσει: «Απέναντι στις καταγγελίες του τίποτα που εκπροσωπούνται επάξια από την επερώτηση της Ν.Δ η διοίκηση προσπαθεί να φτιάξει την ΕΡΤ που θέλουν οι πολίτες και το προσωπικό της».

Πάντως, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εξετάστηκε επίσης το θέμα της οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, στην περίπου δίωρη συνεδρίαση έγινε μεγάλη συζήτηση για τον καταμερισμό των χρεώσεων σε επίπεδο Οργανωτικού Γραφείου, ενώ επιπλέον, συζητήθηκε ο προγραμματισμός για τις περιοδείες και τις εξορμήσεις του κόμματος. Τέλος, κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και διάφορες πτυχές της.

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024