Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία: Εμπαιγμός της οικογένειας Κατσίφα για την παράδοση της σορού του

Αλβανία: Εμπαιγμός της οικογένειας Κατσίφα για την παράδοση της σορού του

Οι αρμόδιες αρχές της γείτονος προσπαθούν να προβάλλουν προσκόμματα στη διαλεύκανση της υπόθεσης, αρνούμενοι να παράσχουν αποτελεσματική συνεργασία, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζουν να εμπαίζουν την οικογένεια του 35χρονου αναφορικά με τη σορό του

Σε «παιχνίδι» για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με τον θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Αλβανίας.

Οι αρμόδιες αρχές της γείτονος προσπαθούν να προβάλλουν προσκόμματα στη διαλεύκανση της υπόθεσης, αρνούμενοι να παράσχουν αποτελεσματική συνεργασία, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζουν να εμπαίζουν την οικογένεια του 35χρονου αναφορικά με τη σορό του.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε η πληροφορία πως σήμερα η σορός θα παραδιδόταν στους οικείους, οι εισαγγελικές Αρχές στη γείτονα ζητούν από τον πατέρα του θύματος, Ιωάννη Κατσίφα, να μεταβεί στην αλβανική πρωτεύουσα προκειμένου να υπογράψει μια σειρά από έγγραφα, καθώς και να υποβάλει ο ίδιος το αίτημα για παράδοση της σορού του παιδιού του.

Στο μεταξύ, το αίτημα που είχε ήδη υποβληθεί από τους συνηγόρους της οικογένειας δεν εξετάστηκε ως αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Βαγγέλη Ιωαννίδη, επισκέφθηκε νωρίτερα ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια. Σε δήλωσή του ο κ. Ευθύμης Ναυρίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή.

«Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία Βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας» ανέφερε ο ίδιος.

Πλέον, εμφανής είναι ο φόβος της οικογένειας για συγκάλυψη της υπόθεσης, καθώς τόσο η σκληρή γραμμή που τηρούν τα Τίρανα όσο και οι κινήσεις των αρμόδιων αρχών γεννούν δικαιολογημένα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ο 35χρονος ομογενής.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024