Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυραμίδα με τα «κινεζικά» ακίνητα καταγγέλλουν οι μεσίτες

Πυραμίδα με τα «κινεζικά» ακίνητα καταγγέλλουν οι μεσίτες

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, Ιωάννης Ρεβύθης «δεν υπάρχει καμία έκπληξη στον κλάδο των μεσιτών και στην κτηματαγορά για την συγκεκριμένη πυραμίδα αγοραπωλησιών σε Κινέζους από επώνυμο επιχειρηματία»

Τον «ασκό του Αιόλου» φαίνεται ότι ανοίγει η υπόθεση του στελέχους της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και για άλλες περιπτώσεις αγοραπωλησιών ακινήτων με σκοπό τη «χρυσή βίζα» σε Κινέζους και οι οποίες πιθανότατα ακολουθούν μη νόμιμες διαδικασίες.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, Ιωάννης Ρεβύθης «δεν υπάρχει καμία έκπληξη στον κλάδο των μεσιτών και στην κτηματαγορά για την συγκεκριμένη πυραμίδα αγοραπωλησιών σε Κινέζους από επώνυμο επιχειρηματία».

Σύμφωνα με τον κ. Ρεβύθη «ήτανε σε άπαντες γνωστό ότι υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που σε συνεργασία με κινεζικά πρακτορεία αγόραζαν και αγοράζουν διαμερίσματα σε εξευτελιστικές τιμές τα οποία μετέπειτα τα μεταβίβαζαν ατομικά σε κινέζους εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ από αυτή την διαδικασία και οι τελικοί αγοραστές έπαιρναν την άδεια παραμονής στην χώρα μας. Για τον λόγο αυτό, στον κλάδο των μεσιτών που έχουν νόμιμες άδειες και ασχολούνται με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων ήταν ελάχιστοι αυτοί που ασχολιόντουσαν με κινέζους αγοραστές. Είναι πολύ λογικό διότι ούτε μπορούσαν να αγοράσουν ακίνητα και να τα μεταπωλήσουν ούτε είχαν τις διασυνδέσεις με αυτά τα κινεζικά πρακτορεία».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών σημείωσε ότι «όταν ολοκληρωθεί η έρευνα από τις δικαστικές αρχές θα λάμψει η αλήθεια σε αυτή την περιβόητη πυραμίδα και πώς είχε στηθεί όλο αυτό το παιχνίδι εις βάρος και των κινέζων – τελικών αγοραστών και αυτών που πωλούσαν τα ακίνητα τους σε εξευτελιστικές τιμές».

Πρώτοι οι Κινέζοι στην αγορά ακινήτων

Οι Κινέζοι είναι οι πρώτοι που κυνήγησαν τη χρυσή βίζα, η οποία προσφέρει άδεια παραμονής για πέντε χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης σε κατοίκους τρίτων χωρών και τα μέλη των οικογενειών τους όταν αυτοί αποκτούν ακίνητα αξίας 25.000 ευρώ.

Η Κίνα με 1.700 άδειες βρίσκεται στην πρώτη θέση, η Ρωσία με 450 στη δεύτερη, η Τουρκία με 356 στην τρίτη και ακολουθούν Λίβανος (121), Αίγυπτος (114), Ιράκ (88), Ουκρανία (83), Συρία (69), Ιορδανία (67), Ιράν (67) και άλλες χώρες ( 289).

To πρόγραμμα Golden Visa ξεκίνησε δειλά δειλά το 2013 με πενιχρά αποτελέσματα. Αγοράστηκαν μόλις 21 ακίνητα και εκδόθηκαν ισάριθμες άδειες διαμονής, με το ποσό των επενδύσεων να φτάνει μόλις τα 68,73 εκατ. ευρώ. Το 2014 εκδόθηκαν 423 άδειες, 505 το 2015, 583 το 2016 και 961 το 2017 ενώ φέτος μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν εκδοθεί 911 άδειες διαμονής.

Αν προστεθούν όμως και τα μέλη των οικογενειών των αγοραστών, τα οποία επίσης αποκτούν άδειες διαμονής, τότε ο συνολικός αριθμός αυξάνεται σε 8.899, εκ των οποίων 4.552 αφορούν Κινέζους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024