Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ προσλήψεων στο δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, στοιχίζοντας έναν ολόκληρο ΕΝΦΙΑ

Μπαράζ προσλήψεων στο δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, στοιχίζοντας έναν ολόκληρο ΕΝΦΙΑ

Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων, ραγδαία αύξηση νέων κρατικών δομών και διπλασιασμό του αριθμού των συμβασιούχων προδίδουν τα νέα στοιχεία της απογραφής της τελευταίας τετραετίας

Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων, ραγδαία αύξηση νέων κρατικών δομών και διπλασιασμό του αριθμού των συμβασιούχων προδίδουν τα νέα στοιχεία της απογραφής της τελευταίας τετραετίας.

Αυτό συνεπάγει αύξηση της μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο κατά 2 δισεκ. ευρώ από το 2015, όσο κοστίζει δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ στους φορολογούμενους, όπως ανέδειξε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:

-Οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 1.888. Μέσα σε μία τετραετία έφτασαν τους 2.442.
-Πρόεδροι, μέλη ΔΣ και όργανα διοίκησης ήταν το Δεκέμβριο του 2014 2.703 άτομα. Τον Μάιο του 2018 έφτασαν τους 3.294, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 22%.

Καρκατσούλης : 345 προσλήψεις σε μια υπηρεσία-φάντασμα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έκανε ειδική αναφορά στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. «Είναι μία υπηρεσία φάντασμα η οποία λειτουργεί ως portal. Δίνει δηλαδή κάποιες πληροφορίες στους δανειολήπτες για τη διαχείριση των χρεών τους… Αυτή η υπηρεσία που έχει μηδενικό έργο αποφάσισε να πάρεις 346 ανθρώπους και μάλιστα με αποσπάσεις αόριστης διάρκειας» κατήγγειλε.

Εκτόξευση στον στις προσλήψεις δείχνουν και οι αριθμοί στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, όταν ανέλαβε ο Νίκος Βούτσης οι συμβασιούχοι ήταν 604, ενώ δύο χρόνια αργότερα 713. 109 προσλήψεις χωρίς την προκήρυξη νέων θέσεων και χωρίς καμία αξιολόγηση προσόντων. Περίπου οι μισοί από τους προσληφθέντες εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, άλλοι στο κανάλι της βουλής.

«Ναι μεν υπάρχει το πολιτικό πρόβλημα ότι γίνεται με όρους πελατειακούς, προσπαθεί να χειραγωγηθεί το εκλογικό σώμα αλλά το ζήτημα είναι αν και οι οργανισμοί οι φορείς, οι οποίοι πηγαίνουν οι άνθρωποι αυτοί εάν ωφελούνται ή ζημιώνονται» σχολίασε στον σταθμό μας ο σύμβουλος επιχειρήσεων Γιώργος Προκοπάκης.

Και οι συμβασιούχοι διπλασιάστηκαν μέσα στην τετραετία της διακυβέρνησης Τσίπρα. Όπως αναφέρει και η εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο συνολικός αριθμός το Μάιο του 2018 ήταν 79.849 συμβασιούχοι ενώ το Μάιο του 2014 ήταν 43.739.

Η ΝΔ ζητά επίσημα στοιχεία για τις μόνιμες προσλήψεις

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία την Τετάρτη, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για διορισμούς στο Δημόσιο.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας Γ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «καταθέτουμε σήμερα ερώτηση με την οποία ζητούμε να μας κοινοποιηθούν όλα τα στοιχεία για τους διορισμούς που πραγματοποίησε η κυβέρνηση βάσει των εξαιρέσεων που ψήφισε από την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 2006 (Π.Υ.Σ. 33/2006), η οποία προβλέπει την αναστολή διορισμών και προσλήψεων προσωπικού στο Δημόσιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που ανήκουν στο κράτος».

«Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσει η κ. Ξενογιαννακοπούλου όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να έχουν οι πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλήρη εικόνα του αριθμού, του τρόπου και της σκοπιμότητας αυτών των προσλήψεων», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024