«Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@δος λιγότερος» ανέγραφε το απαράδεκτο πανό που εμφανίστηκε στο παιχνίδι Παρτιζάνι – Σκεντερμπέου, μία μέρα μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά αλβανών αστυνομικών.

Η αλβανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έσπευσε να καταδικάσει αυτή την κίνηση που μπλέκει -όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση- το ποδόσφαιρο με τον ρατσισμό και τον ψευδοεθνικισμό.
Παράλληλα, ενημέρωσε ότι θα επιδιώξει την επιβολή ποινών για να μην επαναληφθεί ανάλογο συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η θέση της Ομοσπονδίας για το συμβάν ρατσισμού στο Παρτιζάνι – Σκεντέρμπεου. Η αλβανική Ομοσπονδία εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για το περιστατικό στο ματς. Πρόκειται για ένα πανό με απαράδεκτα μηνύματα και αναφορές που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και έχει ρατσιστικές καταβολές. Ένα απαράδεκτο πανό.

Παρότι υπήρξε άμεση παρέμβαση για να κατέβει ο σκοπός παραμένει επικίνδυνος και αμφισβητίσιμος. Το πανό αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο που πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους και να δίνει ειρήνη και αρμονία. Δεν μπορεί να μας εκπροσωπεί όλο αυτό ως Ομοσπονδία.

Η Π.Ο. της Αλβανίας καταδικάζει αυτήν την κίνηση που μπλέκει το ποδόσφαιρο με ρατσισμό και ψευδοεθνικισμό. Διαβεβαιώνει τον κόσμο πως θα προσπαθήσει ώστε να υπάρχει ομόνοια, ευγενή άμιλλα και αγάπη και ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να κυριαρχεί πάνω απ’ όλα.

Επίσης θα πάρουμε μέτρα για την συγκεκριμένη κατάσταση. Θα επιδιώξουμε να υπάρξουν ποινές και να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρό μας. Επιπλέον θα δούμε και τις ευθύνες του συλλόγου, της Παρτιζάνι δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο