Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδίκη του ρατσιστικού μηνύματος από την αλβανική ομοσπονδία

Καταδίκη του ρατσιστικού μηνύματος από την αλβανική ομοσπονδία

Η αλβανική ομοσπονδία καταδίκασε το ρατσιστικό μήνυμα κατά των Ελλήνων που εστάλη (μέσω πανό) στο παιχνίδι Παρτιζάνι - Σκεντερμπέου

«Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@δος λιγότερος» ανέγραφε το απαράδεκτο πανό που εμφανίστηκε στο παιχνίδι Παρτιζάνι – Σκεντερμπέου, μία μέρα μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά αλβανών αστυνομικών.

Η αλβανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έσπευσε να καταδικάσει αυτή την κίνηση που μπλέκει -όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση- το ποδόσφαιρο με τον ρατσισμό και τον ψευδοεθνικισμό.
Παράλληλα, ενημέρωσε ότι θα επιδιώξει την επιβολή ποινών για να μην επαναληφθεί ανάλογο συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η θέση της Ομοσπονδίας για το συμβάν ρατσισμού στο Παρτιζάνι – Σκεντέρμπεου. Η αλβανική Ομοσπονδία εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για το περιστατικό στο ματς. Πρόκειται για ένα πανό με απαράδεκτα μηνύματα και αναφορές που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και έχει ρατσιστικές καταβολές. Ένα απαράδεκτο πανό.

Παρότι υπήρξε άμεση παρέμβαση για να κατέβει ο σκοπός παραμένει επικίνδυνος και αμφισβητίσιμος. Το πανό αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο που πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους και να δίνει ειρήνη και αρμονία. Δεν μπορεί να μας εκπροσωπεί όλο αυτό ως Ομοσπονδία.

Η Π.Ο. της Αλβανίας καταδικάζει αυτήν την κίνηση που μπλέκει το ποδόσφαιρο με ρατσισμό και ψευδοεθνικισμό. Διαβεβαιώνει τον κόσμο πως θα προσπαθήσει ώστε να υπάρχει ομόνοια, ευγενή άμιλλα και αγάπη και ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να κυριαρχεί πάνω απ’ όλα.

Επίσης θα πάρουμε μέτρα για την συγκεκριμένη κατάσταση. Θα επιδιώξουμε να υπάρξουν ποινές και να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρό μας. Επιπλέον θα δούμε και τις ευθύνες του συλλόγου, της Παρτιζάνι δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024