Ένα μοβ κυκλάμινο κυκλοφορούσε στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, όπου συνεδρίαζε, για πρώτη φορά μετά την έξοδο από το πρόγραμμα των μνημονίων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το κυκλάμινο το κρατούσε με προσοχή η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέση και ουδείς του έδωσε την πρέπουσα σημασία έως τη στιγμή που έγινε κάτι απρόσμενο σε συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας αριστερού κόμματος.

Η κυρία Ιγγλέση σηκώθηκε μόλις ο κ. Τσίπρας πήρε τη θέση του στο Προεδρείο, τον πλησίασε και του πρόσφερε ευγενικά το λουλούδι. Ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, φάνηκε να το δέχεται κάπως αμήχανος, αλλά γρήγορα επανήλθε το χαμόγελό του ευχαριστώντας την κυρία Ιγγλέση. Είδα ότι επιχείρησε να το μυρίσει κιόλας.

Τα μικρά αυτά λουλουδάκια με το λεπτό τους άρωμα και τα ντελικάτα πέταλα αποτελούν τα πλέον χαρακτηριστικά φυτά του φθινοπώρου. Τα συναντάμε σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως.

Είναι γνωστό πως η περίοδος ανθοφορίας τους είναι αρκετά μεγάλη καθώς βρίσκονται σε πλήρη άνθιση από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και τον Ιανουάριο! Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα λουλούδια, που ανθίζουν κατά κανόνα την άνοιξη, τα κυκλάμινα, ανθίζοντας αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου δίνουν το μήνυμα της ζωής και της ελπίδας.

Αυτό προφανώς σκέφτηκε η κυρία Ιγγλέση και πρόσφερε το μοβ κυκλάμινο με… καρδιοειδές σχήμα στον Πρωθυπουργό. «Εχουμε και ρομαντισμό στην ΚΟ» φώναξε ένας βουλευτής (κρίμα για την κυρία Ιγγλέση που δεν προβλέπεται άλλος ανασχηματισμός).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο