Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κατρίν Ντενέβ δημοπρατεί προσωπικά της ρούχα υψηλής ραπτικής

Η Κατρίν Ντενέβ δημοπρατεί προσωπικά της ρούχα υψηλής ραπτικής

Ανάμεσα στα ρούχα μπορεί κανείς να αγοράσει κομμάτια φτιαγμένα αποκλειστικά για εκείνη από τον ίδιο τον Ιβ Σεν Λοράν

Η Κατρίν Ντενέβ πλειστηριάζει τη συλλογή της από haute couture ρούχα, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά κομμάτια του Yves Saint Laurent.

Η γαλλίδα ηθοποιός ήταν η μούσα του haute couturier για πολλά χρόνια και σε μια γιορτή της 40ης επετείου της καριέρας του το 2002, είπε στον ίδιο: « Είσαι ο πιο αγαπημένος άνθρωπος που είχα στην ζωή μου». Τριακόσιες παρτίδες θα πωληθούν το επόμενο έτος, μίση από τα Christie’s και μισή σε μια δημοπρασία μέσω διαδικτύου.

Η Ντενέβ, 75 ετών, δήλωσε ότι δεν είχε πλέον χώρο για τη συλλογή καθώς πωλούσε την ιδιοκτησία της στη Νορμανδία, όπου φυλάσσονται τα ρούχα. «Είναι οι δημιουργίες ενός ανθρώπου που ήταν τόσο ταλαντούχος και που δημιούργησε μόνο για να κάνει τις γυναίκες πιο όμορφες», είπε.

Η ηθοποιός ήταν 22 ετών όταν παντρεύτηκε τον Βρετανό φωτογράφο Ντέιβιντ Μπέιλι και συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Σεν Λοράν. Θα έπρεπε να συναντήσει τη Βασίλισσα και ζήτησε από τον διάσημο σχεδιαστή να φτιάξει ένα βραδινό φόρεμα για την περίσταση. Εκείνη έφτασε στο στούντιο του στο Παρίσι με μια φωτογραφία ενός ρωσικού μοντέλου που φορούσε φόρεμα που της άρεσε από την προηγούμενη κολεξιόν του.

«Συμφώνησε να το κάνει για μένα … ήταν πολύ σλαβικό, καθαρό και αυστηρό». Στη συνέχεια πρότεινε να σχεδιάσει τα κοστούμια της για την ταινία Belle de Jour.  Ίσως μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της ηθοποιού. Ο σχεδιαστής έντυνε την Ντενέβ για 40 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του το 2008.

«Η σοβαρότητα του Ιβ που διαπερνάει κατά τη διάρκεια των πρόβων και η σεμνότητα του στη ζωή με είχαν γοητεύσει όλα τα χρόνια που περάσαμε μαζί», δήλωσε εκείνη.  «Ήμουν μόλις 20 ετών και έτσι ήταν ένα προνόμιο να έχουμε πρόσβαση σε όλη αυτή την πολυτέλεια, εκπαίδευσα το μάτι μου και τα γούστα μου στο πλευρό του.»

Ο πρόεδρος της Christie’s France, δήλωσε στην Agence France-Presse ότι η πώληση έφερε κοντά «έναν από τις πιο διάσημες Γαλλίδες ηθοποιούς και έναν από τους πιο φημισμένους Γάλλους σχεδιαστές».

Η συλλογή περιλαμβάνει παλτά, κοστούμια, φορέματα και αξεσουάρ, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά. Μεταξύ των πιο απαιτητικών είναι ένα μίνι φόρεμα με μαργαριτάρι από την Άνοιξη / Καλοκαίρι συλλογή του 1969 που φορούσε όταν ο Ντενέβ συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη Άλφρεντ Χίτσκοκ, το οποίος έχει αξία € 5.000.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει μεταξύ 19 και 24 Ιανουαρίου στο Christie’s στο Παρίσι.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024