Υπόθεση Κατσίφα: Δύο τραύματα στην καρδιά προκάλεσαν το θάνατο του ομογενή
Τι ήθελα να κρύψουν οι αλβανικές αρχές και έπλυναν τη σορό του 35χρονου
Όχι στο κεφάλι αλλά κοντά στην καρδιά ήταν τα τραύματα που προκάλεσαν τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.
Μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς οι αλβανικές αρχές επέτρεψαν τελικά σε ιατροδικαστή να δει τη σορό του άτυχου ομογενή, αλλά μόνο για πέντε λεπτά και ενώ είχαν ήδη πλύνει άψυχο σώμα του νεαρού.
Ο 35χρονος που έπεσε νεκρός από πυρά της αλβανικής αστυνομίας δέχθηκε σφαίρες στο χώρο της καρδιάς οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατό του. Ο ιατροδικαστής τόνισε ότι είδε δύο διαμπερή τραύματα, ότι δεν υπήρξε εξ επαφής πυροβολισμός ωστόσο τα τραύματα στην πλάτη και το στήθος έχουν ήδη συρραφεί. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος δεν υπήρχε νόημα να συλλεχθούν παραπάνω στοιχεία.
Η οικογένεια του ομογενή μιλάει για «εκτέλεση» για συγκεκριμένους λόγους, ενώ ακόμα μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα σχετικά την δράση της αλβανικής αστυνομίας. Τι ήθελαν να κρύψουν και έπλυναν τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα πριν τη δει ο έλληνας ιατροδικαστής; Και γιατί οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις πρώτες ώρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του ήταν σε μεγάλο βαθμό ανακριβείς;
«Δεν κρυβόταν, δέχτηκε τα τραύματα όρθιος, κοιτάζοντας τους δολοφόνους του»
Ο Βαγγέλης Βαγγίτης, συγγενής του 35χρονου ομογενή έκανε για πρώτη φορά δηλώσεις εκ μέρους της οικογένειας του άτυχου νεαρού.
Λίγο μετά την ολιγόλεπτη επίσκεψη της οικογένειας στο νεκροτομείο του νοσοκομείου του Αργυρόκαστρου ο κ. Βαγγίτης δήλωσε στους έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονταν στις Βουλιαράτες ότι ο 35χρονος δέχθηκε δύο σφαίρες στην καρδιά από δυνατό όπλο και σε από κοντινή απόσταση.
Παράλληλα επεσήμανε πως αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για να βάλει τέλος στην παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών γύρω από το θάνατο του 35χρονου, ξεκαθαρίζοντας πως: «Δεν ήταν κρυμμένος, δεν ήταν κάτω σε χόρτα, πίσω από πέτρες. Τίποτα. Τα τραύματα τα δεχτηκε όρθιος. Τους δολοφόνους τους έβλεπε ξεκάθαρα»
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)


















![Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_23_03_511783200164-315x220.jpg)








![Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Η στιγμή της εκκένωσης του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_5929258002479255443_y-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442