«Ο Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοικτά» είπε ο γαμπρός του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βαγγέλης Σακελλαράκης, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή Ιωαννίνων, Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, που είδε χθες, μόλις για πέντε λεπτά τη σορό του στο Νοσοκομείο Αργυροκάστρου παρόντος και του ιδίου.

Σύμφωνα με τον γαμπρό του, ο Κατσίφας είχε τη δυνατότητα να διαφύγει στην Ελλάδα από το βουνό όπου βρισκόταν αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό και να παραδοθεί και την ώρα που σήκωσε τα χέρια ψηλά οι Αλβανοί αστυνομικοί τον πυροβόλησαν από απόσταση 15 -20 μέτρων. Αυτό, είπε, φαίνεται και από το «γαλήνιο ύφος» της σορού του.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, Ο κύριος Σακελλαράκης υποστήριξε επίσης ότι ο Κατσίφας δεν σκότωσε κανέναν και αν ήθελε να το κάνει θα το είχε κάνει. Κατά την άποψή του τα πυρά του ήταν άσφαιρα.

Ακόμη είπε πως ο 35χρονος είχε στοχοποιηθεί από τους Αλβανούς άδω και 4-5 χρόνια γιατί θεωρούσαν ότι ξεσήκωνε τη μειονότητα ενώ παράλληλα ήθελε να χτίσει μια εκκλησία.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί τρομοκρατούσαν επί 5 ώρες τους γονείς του 35χρονου και στο τέλος άρπαξαν από το σπίτι και δυο τσουβάλια καρύδια και ρόδια τα οποία μαζέψει ο Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του Κατσίφα έδωσαν κατάθεση και στις ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές καθώς έχει διαταχθεί έρευνα και από πλευράς της Ελληνικής Δικαιοσύνης.