Σαουδαραβικό πετρελαιοφόρο που μετέφερε ένα πρώτο φορτίο προϊόντων πετρελαίου αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων έφτασε χθες Δευτέρα στο λιμάνι του Άντεν για να τροφοδοτήσει τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Υεμένη και να στηρίξει την οικονομία της χώρας που σπαράσσεται από τον πόλεμο, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.

Αυτή η βοήθεια, που έχει στόχο να περιοριστούν οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν παραλύσει τη χώρα, είναι η πιο πρόσφατη που έχει προσφέρει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της οποίας βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού, με την ύφεση να εμποδίζει τους πολίτες να προμηθεύονται ακόμη και τα βασικά προϊόντα.

«Ένα σαουδαραβικό πετρελαιοφόρο έφτασε στο Άντεν μεταφέροντας πετρελαϊκά προϊόντα, όπως ντίζελ και μαζούτ, αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων», ανακοίνωσε η σαουδαραβική κυβέρνηση.

«Έχουν στόχο να τροφοδοτήσουν τους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας στις επαρχίες που έχουν απελευθερωθεί από την κυβέρνηση της Υεμένης», διευκρίνισε.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Υεμένης Μοχάμεντ Ζέμαμ δήλωσε ότι αυτή η μηνιαία βοήθεια θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της χώρας να κατευθύνει τα χρήματα που ξοδεύει για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που εκτιμώνται σε 50 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως, στον τομέα της υγείας και της παιδείας.

Η βοήθεια αυτή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έρχεται μετά την καταβολή από τη Σαουδική Αραβία 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην κεντρική τράπεζα της Υεμένης στις αρχές Οκτωβρίου, με στόχο να αντιμετωπιστεί η πτώση του τοπικού νομίσματος, του ριάλ, το οποίο έχει χάσει περισσότερο από τα δύο τρίτα της αξίας του σε σχέση με το δολάριο από το 2015, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε η επέμβαση του υπό το Ριάντ αραβικού συνασπισμού στην Υεμένη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο