Ζάκυνθος: Τι δηλώνουν οι σεισμολόγοι μετά τον ισχυρό μετασεισμό
Τα 5,3 Ρίχτερ, που είναι ο ισχυρότερος μετασεισμός μετά την περασμένη Παρασκευή και τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, είναι μία δόνηση που περίμεναν οι σεισμολόγοι ως ένα μεγάλο μετασεισμό μετά τη δόνηση της 26ης Οκτωβρίου
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου.
Τα 5,3 Ρίχτερ, που είναι ο ισχυρότερος μετασεισμός μετά την περασμένη Παρασκευή και τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, είναι μία δόνηση που περίμεναν οι σεισμολόγοι ως ένα μεγάλο μετασεισμό μετά τη δόνηση της 26ης Οκτωβρίου.
«Είναι ένα πολύ καλό νέο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, καθώς, όπως εξήγησε, εκτόνωσε πολύ μεγάλο ποσό ενέργειας.
«Με βάση αυτά τα δεδομένα ψαλιδίζονται οι πιθανότητες να έχουμε ένα μεγαλύτερο σεισμό» πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Λέκκας.
«Υπολογίζαμε με βάση όλα τα διεθνή μοντέλα ότι ο πρώτος μεγάλος μετασεισμός θα ήταν της τάξης των 5,7-5,9 Ρίχτερ γιατί θα έπρεπε να είναι 10% μικρότερος από τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθία δούλευε με μικρότερους μετασεισμούς» διευκρίνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής