Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περιστέρια και ποντίκια σε νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Περιστέρια και ποντίκια σε νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ επέρριψε ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που έχει εγκαταλείψει τα νοσοκομεία.

Για απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της περιφέρειας έκανε λόγο ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που έχει εγκαταλείψει τα νοσοκομεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλά νοσοκομεία της Αττικής δεν έχουν προστατευτικές σίτες με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο των περιστεριών που εισβάλουν στις κλινικές των ασθενών και τρώνε το φαγητό τους μεταφέροντας λοιμώξεις.

«Μας κατήγγειλε ο διοικητής του «Ερυθρός» στην ΕΡΤ ότι λέμε ψέματα και έτσι χθες δώσαμε στη δημοσιότητα τις εικόνες με τα περιστέρια» ανέφερε.

Πρόσθεσε δε, ότι πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση και ότι πρέπει να μπουν προστατευτικές σίτες.

Αναφέρθηκε και στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης το οποίο έχει ποντίκια, ένα θέμα το οποίο είναι γνωστό εδώ και καιρό αλλά κανείς δεν έχει ενεργήσει, καθώς και στις καταγγελίες της διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής η οποία ζητά τη μεταστέγαση της κλινικής.

«Ο Πολάκης έχει δεσμευτεί από τον Μάιο ότι θα μεταφερθεί η κλινική αλλά δεν έγινε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο κ Γιαννάκος.

Η χθεσινή σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Ποντίκια στη Ψυχιατρική κλινική. Άθλια κτιριακή κατάσταση.

Επιστολή της Διευθύντριας ιατρού που π0εριγράφει την τραγική κατάσταση

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ: Παρά τα όσα λέει ο Διοικητής τα περιστέρια ορμάνε στο φαγητό των ασθενών στις κλινικές του Νοσοκομείου Ερυθρός

Δυστυχώς λόγω έλλειψης κονδυλίων η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται πια εκτός ελέγχου. Η υλικοτεχνική υποδομή διαλυμένη. Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα θα χειροτερεύει.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Διευθύντριας Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης την οποία κοινοποιούμε. Σε ένα Νοσοκομείο που αυξήθηκε κατά πολύ η ζήτηση των υπηρεσιών λόγω των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι περισσότεροι εξ’ αυτών διαβιούν στο κέντρο φιλοξενίας τη Μόρια το οποίο θυμίζει μεσαιωνικές φυλακές.

Στην επιστολή της η Διευθύντρια ιατρός προς την 2η ΥΠΕ, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες αναφέρει ότι οι ψυχικά πάσχοντες Νοσηλεύονται σε χώρο χειρότερο από στάβλο. Γράφει ότι εντός της κλινικής τρέχουν πάνω στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού τα απόβλητα των αποχετεύσεων, μολύνονται οι χώροι της κλινικής από τα ποντίκια, κ.α.
Ανεπαρκείς χώροι υγιεινής, ρήγματα στους τοίχους.

Τον χώρο αυτό, επισκέφθηκε ο Πολάκης αρχές Μαΐου 2018. Διαπίστωσε την τραγική κατάσταση και υποσχέθηκε την άμεση ανακαίνιση της κλινικής. Μέχρι τώρα τίποτα. Την ακαταλληλότητα της κλινικής ανέδειξε και η ΠΟΕΔΗΝ τον Ιούλιο του 2018.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου ο Ερυθρός Σταυρός, έδωσε συνέντευξη και διέψευσε την ΠΟΕΔΗΝ για τα περιστέρια που ορμάνε στις Κλινικές και τρώνε το φαγητό των ασθενών. Δυστυχώς τον διαψεύδει η καθημερινότητα.

Τα περιστέρια συνεχίζουν να αλωνίζουν στις κλινικές του Νοσοκομείου παρά τις επιφανειακές παρεμβάσεις που έγιναν. Οι Νοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν. Και μετά έχει το θράσος να μιλάει».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024