Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνος Κατσίφας: Σενάριο περί «στημένης» ενέργειας

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Σενάριο περί «στημένης» ενέργειας

Λένε μάλιστα ότι ο θάνατός του μπορεί να ήταν «εκτέλεση», καθώς υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι ίσως ήταν ζωντανός την ώρα που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες 0 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από πυρά αλβανών αστυνομικών στους Βουλιαράτες ζητούν επιτακτικά τόσο οι γονείς του όσο και οι ελληνικές αρχές.

Μετά τον θάνατο του ομογενούς, ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα πάντως έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό ελεγχόμενης έντασης. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μάλιστα, προέβη σε διάβημα σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του, ωστόσο επιχειρεί να μη δυναμιτίσει τις διμερείς σχέσεις.

Η οικογένεια και οι φίλοι καταγγέλλουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε θύμα «στημένης ενέργειας» από την αλβανική αστυνομία. Λένε μάλιστα ότι ο θάνατός του μπορεί να ήταν «εκτέλεση», καθώς υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι ίσως ήταν ζωντανός την ώρα που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ο οποίος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στο νεκρό ομογενή.

«Πάνω [στο βουνό] βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε «ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός», κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή» δήλωσε ο γιατρός.

Σημείωσε, δε, ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας «δεν είχε τίποτα ψυχικά, ήταν απολύτως ισορροπημένος… Το μόνο, ας το πούμε έτσι σε παρένθεση, είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά».

Στην αντίπερα όχθη, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα υπερασπίστηκε τη στάση της αλβανικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι «έκανε μόνο τη δουλειά της». «Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος δεν σεβάστηκε ούτε καν ότι έπεσε νεκρός ένας άνθρωπος και μίλησε για τρελό εξτρεμιστή, αντί να εξομαλύνουν την κατάσταση, έριξαν λάδι στη φωτιά.

Λίγες ώρες αργότερα και κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου, η Παρτιζάν Τιράνων στην οποία διευθυντής είναι ο αδερφός του Έντι Ράμα, ύψωσε βλάσφημο πανό για τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα και για τον Ελληνισμό που έγραφε: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@στ@ρδος λιγότερος».

Είχε συλληφθεί για ναρκωτικά στο Χαλάνδρι

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία για το παρελθόν του έρχονται στο φως; της δημοσιότητας, αφού σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας φέρεται να είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε συλληφθεί μετά από επιχείρηση της δίωξης ναρκωτικών το 2008 για συμμετοχή σε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά.

Η σύλληψη του έγινε μετά από μεγάλη επιχείρηση στο Χαλάνδρι και φέρεται να είχε στην κατοχή του μισό κιλό χασίς. Εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024