Σε μία κίνηση συμβολικού χαρακτήρα τόσο για το εσωτερικό της χώρας , καθώς δημιουργεί νομολογιακό προηγούμενο, όσο και για το εξωτερικό, καθώς αποσκοπεί στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της δικαιοσύνης έναντι και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που έχει καταδικάσει τη χώρα μας, προχώρησε σήμερα Τρίτη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ασκώντας αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση της Μανωλάδας.

Η κίνηση αυτή, που δεν παράγει κάποιο έννομο αποτέλεσμα για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, που έχουν αθωωθεί αλλά έχει μεγάλη ηθική αξία ασκήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη.

Ο κ. Βουρλιώτης, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου , άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου κατά της αθωωτικής απόφασης για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων που είχε οδηγήσει σε μια καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2017 η Ελλάδα είχε καταδικαστεί να αποζημιώσει με ποσό που φτάνει τις 676.000 ευρώ συνολικά σε 42 αλλοδαπούς εργάτες της Μανωλάδας, οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των οποίων παρέπεμπαν σε άλλες εποχές.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος μελέτησε όλα τα στοιχεία του φακέλου, κατέληξε πως υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου. Κατά τον εισαγγελέα, το δικαστήριο που αθώωσε τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων υπέπεσε σε πλημμέλειες σε ό,τι αφορά την ερμηνεία της διάταξης. Επιπλέον, το έγκλημα αυτό θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί και υπό το πρίσμα του ρατσιστικού νόμου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο