Πρωτοπόρος στις μεταρρυθμίσεις που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τραπεζικό κλάδο ήταν η Πειραιώς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.

Μιλώντας σε ημερίδα της Τράπεζας Πειραιώς με θέμα την διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων ο κ. Μεγάλου ανέφερε στο εννεάμηνο 2018 η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τα τελευταία τρίμηνα, έδωσε νέες χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης εκταμιεύσεων 3 δισ. ευρώ εντός του 2018. Τα επόμενα τρίμηνα θα περάσουν σε θετική πιστωτική επέκταση μετά από μια δεκαετία είπε ο Χ. Μεγάλου.

Όπως επισήμανε, με τη βελτίωση του προφίλ χρηματοδότησής της (αύξηση στις καταθέσεις κατά 2 δισ. ευρώ από 1/1/2018, δείκτης δανείων προς καταθέσεις 91%, και μηδενισμός του ELA), η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει δυναμικά την οικονομία.

Ο Χ. Μεγάλου είπε ότι το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα βρίσκεται στα επαγγελματικά ταμεία.

«Η χώρα μας έχει αναμφισβήτητα εισέλθει σε μια περίοδο ανάπτυξης η οποία και θα συνεχισθεί επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, μιλώντας στην ημερίδα. Η πρόοδος δεν αποτυπώνεται πλέον μόνον στη ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών, αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οικονομίας καθώς και στους καλούμενους ψυχολογικούς δείκτες, όπως ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κλπ, ανέφερε ο κ.Λιάκος.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, είπε ότι η αύξηση των αποθεματικών των ταμείων θα είναι καταλυτική για τη χώρα μας καθώς θα συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και μακροχρόνια στη μείωση του συνολικού κόστους του εθνικού συστήματος συντάξεων. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας ειδικά με τις δημοσιονομικές περικοπές, έχουν δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης. Δίπλα στο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης, που θα πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του, θα πρέπει να προστεθεί ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων, ο οποίος αποτελεί πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο, είπε ο Γ. Χαντζηνικολάου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο