Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών η καταπολέμηση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας

Βρετανία : Στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών η καταπολέμηση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας

Ηγετικό ρόλο στην καταπολέμηση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας θα αναλάβει η υπηρεσία ασφάλειας ΜΙ5, εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι ακροδεξιοί κύκλοι αυξάνουν τις προσπάθειές τους για να προκαλέσουν βίαιη φυλετική σύγκρουση στους δρόμους της Βρετανίας

Ηγετικό ρόλο στην καταπολέμηση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας θα αναλάβει η υπηρεσία ασφάλειας ΜΙ5, εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι ακροδεξιοί κύκλοι αυξάνουν τις προσπάθειές τους για να προκαλέσουν βίαιη φυλετική σύγκρουση στους δρόμους της Βρετανίας.

Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από την αστυνομία, η οποία ανέκαθεν είχε την ευθύνη για την παρακολούθηση του εξτρεμισμού, στην MI5 σημαίνει ότι το ζήτημα θα ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα ζητήματα της ισλαμικής τρομοκρατίας και της τρομοκρατίας που σχετίζεται με τη Βόρειο Ιρλανδία, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, ενώ ανώτερες πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι υπάρχουν 100 βίαιοι νεοναζί και ακροδεξιοί εξτρεμιστές που έχουν δεσμευτεί να υποκινήσουν φυλετικό και θρησκευτικό πόλεμο στη Βρετανία.

Στις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες ένας άνδρας κατηγορήθηκε ότι έστειλε 13 εκρηκτικούς μηχανισμούς στους αντιπάλους του Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ των οποίων και ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον.

Ένας δεύτερος άνδρας τέθηκε υπό κράτηση μετά από μια αντισημιτική τρομοκρατική επίθεση σκοτώνοντας 11 ανθρώπους σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ.

Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς δεν θεωρείται ακόμη τόσο σοβαρός όσο η απειλή που θέτουν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές, ο οποίος θεωρείται ως η κυρίαρχη απειλή παρά την απώλεια της επικράτειας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, όπως αναφέρει ο Guardian.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024