Μέρκελ: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια για την ηγεσία του CDU
Μετά την πανωλεθρία του κόμματός της στις εκλογές της Έσσης
Την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ανακοίνωσε επίσημα στα όργανα του CDU η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στην Έσση με την ήττα των παραδοσιακών κομμάτων, το «Βατερλώ» των Σοσιαλδημοκρατών και μεγάλο κερδισμένο το κόμμα των Πρασίνων προκάλεσε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία.
Σημειώνεται πως η κ. Μέρκελ βρίσκεται στην ηγεσία του CDU από το 2000.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η κυρία Μέρκελ είχε επανειλημμένα τονίσει ότι η θέση του Καγκελάριου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν του αρχηγού του κόμματος, γεγονός το οποίο δημιουργεί τώρα ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις της.
Σύμφωνα πάντως με την Bild, πρόθυμος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία του CDU είναι ο πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και παλιός εσωκομματικός αντίπαλος της Καγκελαρίου, Φρίντριχ Μερτς.
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια







