Μέρκελ: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια για την ηγεσία του CDU
Μετά την πανωλεθρία του κόμματός της στις εκλογές της Έσσης
Την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ανακοίνωσε επίσημα στα όργανα του CDU η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στην Έσση με την ήττα των παραδοσιακών κομμάτων, το «Βατερλώ» των Σοσιαλδημοκρατών και μεγάλο κερδισμένο το κόμμα των Πρασίνων προκάλεσε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία.
Σημειώνεται πως η κ. Μέρκελ βρίσκεται στην ηγεσία του CDU από το 2000.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η κυρία Μέρκελ είχε επανειλημμένα τονίσει ότι η θέση του Καγκελάριου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν του αρχηγού του κόμματος, γεγονός το οποίο δημιουργεί τώρα ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις της.
Σύμφωνα πάντως με την Bild, πρόθυμος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία του CDU είναι ο πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και παλιός εσωκομματικός αντίπαλος της Καγκελαρίου, Φρίντριχ Μερτς.
- Άσε τους influencers να λένε – Μύθοι και αλήθειες για το τρέξιμο
- Κατολίσθηση σε κάμπινγκ στη Νέα Ζηλανδία – Αρκετοί αγνοούμενοι
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες παροχές και επιδόματα δεν φορολογούνται – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Allianz: Ο κόσμος χωρίς το ΝΑΤΟ – Εξετάζοντας τις πιθανότητες
- Συνταγή: Παραδοσιακή χορτόπιτα
- Συνάντηση Πούτιν με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442