Για συμβόλαιο πολιτικής δολοφονίας των συνταξιούχων έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με αντιπροσωπεία του συλλόγου συνταξιούχων του ΟΤΕ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής δολοφονίας των συνταξιούχων. Η κυβέρνηση και το σύστημα εφαρμόζουν στους συνταξιούχους το δόγμα: βασανίζουμε και σκοτώνουμε τα άλογα μόλις γεράσουν» ανέφερε Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τα μέλη της Π.Γ. Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Δούκα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο γραμματέας της ΛΑΕ επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι «δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στην πολιτική παγίδα, να περιμένουν παθητικοί την απόφαση, που θα πάρει τελικά για τις συντάξεις τους η Μέρκελ ή να επιλέξουν ποιος εκ των ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ θα τους μειώσει μετεκλογικά τις συντάξεις». Αντίθετα «πρέπει να ενωθούν και να ξεσηκωθούν για την ακύρωση των νέων μειώσεων στις συντάξεις τους, για την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια συντάξεών τους, αλλά και για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και όλου του πολιτικού κατεστημένου που τις ψηφίζει, τις προωθεί και τις στηρίζει».

Σημείωσε ότι η ΛΑΕ στηρίζει τους αγώνες των συνταξιούχων, «για να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα οι μειώσεις συντάξεων και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους. Για να γίνει σταδιακή αποκατάσταση των μνημονιακών απωλειών στις συντάξεις, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

»Για την εφαρμογή με πολιτική απόφαση για όλους τους συνταξιούχους των δικαστικών αποφάσεων, που κρίνουν παράνομες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Για την επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων από τους συνταξιούχους».

«Επιπλέον, η ΛΑΕ αγωνίζεται για την επαναφορά του δημόσιου –καθολικού- αναδιανεμητικού, αλληλέγγυου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ανακεφαλαιοποίησή της με δημόσιους πόρους, για την αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών της από τις τράπεζες, τις κυβερνήσεις και την άρχουσα τάξη της χώρας μας», προσέθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τόνισε:.

«Στηρίζουμε την ενότητα όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων για κλαδικές και κυρίως πανσυνταξιουχικές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με τους ενωτικούς αγώνες όλου του κόσμου της μισθωτής εργασίας».

Γράψτε το σχόλιό σας