Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ατρόμητος δεν «Χ»άνει πουθενά!

Ο Ατρόμητος δεν «Χ»άνει πουθενά!

O Ατρόμητος κατάφερε να αποφύγει την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, αποσπώντας 2-2 μέσα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν μεγάλη νίκη, ωστόσο ένα γκολ αυτογκόλ του Μπανανά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 2-2.

Σε ένα ματς με συγκλονιστική εξέλιξη και εναλλαγή συναισθημάτων, ο Ατρόμητος έφυγε αήττητος από τη Νέα Σμύρνη, αποσπώντας 2-2 απέναντι στον Πανιώνιο για την 8η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν αγκαλιά με μια σπουδαία νίκη, καθώς προηγηθήκαν με γκολ του Μασούρα στο 87’. Στο τελευταίο όμως λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από εκτέλεση ενός φάουλ, ο Μπανανά, υπό την πίεση του Κωτσόπουλου έστειλε, άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να το τελικό 2-2! Μόνος πρώτος στην βαθμολογία ο Ατρόμητος με 20 βαθμούς, στους 8 ο Πανιώνιος που υποχρεώθηκε στην 2η ισοπαλία του.

Κυρίαρχος ο Πανιώνιος, «μαγεία» Κόρμπου-Ντουρμισαϊ

Ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε τον Πανιώνιο με 4-3-2-1. Στην κορυφή για τους κυανέρυθρους έπαιξε ο Ντουρμισάι ενώ για τους περιστεριώτες ο Κουλούρης.

Στο πρώτο μέρος είχαμε ματσάρα με τον Πανιώνιο να κυριαρχεί στα πρώτα 30 λεπτά και τον Ατρόμητο στο τέταρτο που απέμενε. Στο διάστημα κυριαρχίας τους οι γηπεδούχοι άσκησαν έντονη πίεση, έχοντας 2-3 καλές στιγμές συν το γκολ του Κόρμπου στο 30ο λεπτό. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι δεν πατούσαν καλά, αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και να επιτεθούν ορθολογικά, ενώ η άμυνα τους ήταν ασταθής.

Στο 15’ οι κυανέρυθροι είχαν μια πολύ μεγάλη φάση, όταν μετά από την εξαιρετική μπαλιά του Σπιριντόνοβιτς ο Μασούρας σούταρε άστοχα στο μεταξύ του τετ α τετ με τον Μέγερι.

Το σκορ άνοιξε στο 30’ όταν μετά από εξαιρετικό 1-2 ανάμεσα στους Ντουρμισάι και Κόρμπο, ο δεύτερος πλάσαρε τον Μέγερι με υποδειγματικό τρόπο για το 1-0! Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ για τον αρχηγό του Πανιωνίου στο φετινό πρωτάθλημα.

Εντυπωσιακή αντίδραση από τον Ατρόμητο
Η αντίδραση των φιλοξενούμενων εντυπωσιακή και μάλλον… αναπάντεχη με την κακή εικόνα που είχαν δείξει ως τότε. Ωστόσο Κουλούρης, Μούγιακιτς και Ουγκράι είχαν ένα 10λεπτο στο οποίο έκαναν σχεδόν ό,τι ήθελαν την άμυνα των γηπεδούχων.

Ετσι, το 1-1 δεν άργησε να έρθει καθώς έγινε μόλις 5 λεπτά αργότερα στο 35’. Μετά από σέντρα του Γιαννούλη (από αριστερά), ο Ρισβάνης κέρδισε στον αέρα τον Μπανανά, έκανε την κεφαλιά πάσα στον Κουλούρη και ο τελευταίος από κοντά σκόραρε με ωραίο σουτ. Αυτό ήταν το 7ο τέμα του Ελληνα επιθετικού σε οκτώ ματς στη Σούπερ Λίγκα.

Οι γηπεδούχοι τα είχαν χαμένα από αυτή την εξέλιξη με τον Ατρόμητο να γίνει αυτός το αφεντικό του ματς και να έχει δύο ακόμη τεράστιες ευκαιρίες για να φέρει το ματς… τούμπα. Στο 37’ ο Κουλούρης είχε ένα δυνατό σου στο δοκάρι, ενώ στο 44’ ο Ουγκράι μετά από άψογη ατομική ενέργεια και σουτ ανάγκασε τον Κότνικ να προβεί σε μεγάλη απόκρουση προκειμένου να κρατήσει το 1-1 για την ομάδα του πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, ο Πανιώνιος έφτασε μια «ανάσα» από τη νίκη με το γκολ του Μασούρα στο 87′ αλλά η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε ν’ αποφύγει την ήττα με το αυτογκόλ του Μπανανά στο 94′. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι δύο λεπτά πριν το 2-2 ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Ρισβάνη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ανιγκό): Κότνικ, Κόσιτς, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Οικονομίδης (63΄ Οικονομίδης), Κεϊτά, Κόρμπος (72’ Πίρις), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (77’ Τσιλούλης), Μασούρας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Μέγερι, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς (88’ Ουμπίδες), Ουγκράι (78’ Κωτσόπουλος), Μούγιακιτς (69’ Βασιλακάκης), Μπρούνο, Κουλούρης.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024