Στους πολιτικούς κύκλους της χώρας εκτιμάται ότι η διάρκεια του βίου της κυβέρνησης θα καθοριστεί από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Δεδομένου όμως ότι λίγα μπορούν αυτή τη στιγμή να θεωρηθούν προδιαγεγραμμένα, στην Ηρώδου Αττικού σχεδιάζουν κάποιες κινήσεις προκειμένου να απεγκλωβιστούν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», είναι φανερή η σπουδή με την οποία επιχειρείται η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της υπόθεσης Παπαντωνίου.

Με την προφυλάκιση του πρώην υπουργού άρχισε αμέσως να ασκείται πίεση προς το ΚΙΝΑΛ, με βολές κατά του Κώστα Σημίτη και προφανή επιδίωξη την απαξίωση και εκείνης της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας, με την ελπίδα προσέλκυσης κάποιων ενδεχόμενων ψήφων από τη δεξαμενή των μη εκσυγχρονιστών ή όσων από αυτούς έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπαινίσσονται εξάλλου σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι με αφορμή την υπόθεση Παπαντωνίου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κι ένας νέος κύκλος επιθέσεων κατά του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού κατά την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη και στην πορεία προς την ένταξη στο ευρώ.

Παράλληλα, με αυτή την απόπειρα «πολεμικής διαχείρισης» στο δρόμο προς τις εκλογές -συνεχίζει το δημοσίευμα- η κυβέρνηση διακινεί ότι θα επιχειρήσει να φέρει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση προκαλώντας τη να ψηφίσει μια σειρά «φιλολαϊκά» νομοσχέδια, και πιο συγκεκριμένα την αύξηση κατώτατου μισθού και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, των ασφαλιστικών εισφορών, της φορολογίας επιχειρήσεων, την επιδότηση ενοικίου κ.ά.

Παρά ταύτα, η πίεση υπό την οποία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, διεθνώς και στο εσωτερικό, είναι αμφίβολο αν θα καταστεί δυνατόν να αντισταθμιστεί από κινήσεις τέτοιου τύπου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο