Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Σάββατο η Ζάκυνθος, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, μετά και τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που «έπληξε» το νησί τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την σεισμική δόνηση.

Νωρίτερα, ελήφθη απόφαση να εκκενωθούν τρεις διώροφες κατοικίες στην περιοχή Παναγούλα, όπου διαμένουν οικογένειες, καθώς κινδυνεύουν από βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό που βρίσκεται πίσω τους, μετά το σεισμό.

Στο σημείο βρέθηκαν από χθες κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ σήμερα το σημείο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση προς τα τρία σπίτια, ενώ η μία οικογένεια φιλοξενείται στα κτίρια του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.

Προβλήματα και στις Μυζήθρες

Επίσης, προβλήματα από κατολίσθηση βράχων έχει υποστεί και η παραλία Μυζήθρες, η οποία βρίσκεται κάτω από τον Φάρο του Κεριού.

Μεγάλοι όγκοι βράχων έχουν αποκολληθεί από τη σεισμική δραστηριότητα και κυριολεκτικά έχουν σκεπάσει την ακτή της παραλίας, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Λέκκας: Νέες μεγάλες κατολισθήσεις στο Ναυάγιο

Εν τω μεταξύ για νέες κατολισθήσεις στην παραλία του ναυαγίου έκανε λόγο ο Ευθυμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στη Ζάκυνθο συμμετέχοντας στο Κλιμάκιο που αποτελείται από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μάλιστα ο κ. Λέκκας κάνει λόγο για αλλαγή στο χρώμα της θάλασσας εξαιτίας των εκτεταμένων καταπτώσεων.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, ο κ. Λέκκας  δήλωσε πως «ουσιαστικά συνεχίζεται το φαινόμενο που είχε ξεκινήσει πριν ένα μήνα περίπου. Οι κατολισθήσεις είναι πολύ μεγάλες. Πετάξαμε με ελικόπτερο στην περιοχή του ναυαγίου. Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο ότι ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα με αποτέλεσμα να αλλάξει το χρώμα της σε ανοιχτό μπλε γεγονός που καταδεικνύει πως ότι έχουμε πολύ μεγάλες καταπτώσεις στην περιοχή του ναυαγίου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο