Την προηγουμένη της απολογίας του στους ανακριτές ο Γιάννος Παπαντωνίου θέλησε να πιει ένα τσάι («cup of tea», όπως το έλεγε με βρετανική προφορά) στο πολυτελές εστιατόριο «Menoo» στην Κηφισιά. Δεν είχε προβλέψει όμως κάτι.

Στο διπλανό κτίριο, όπως αναφέρει ο «Βηματόδοτης» βρίσκεται το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης και εκείνη την ώρα που πήγε για το τσάι τελείωνε η παρουσίαση ενός βιβλίου και όσοι την παρακολούθησαν πήγαν δίπλα στο «Menoo». Ανάμεσά τους και τρεις δημοσιογράφοι, μία παλαιά δημοσιογράφος που ήταν και παρουσιάστρια ειδήσεων επί ΥΕΝΕΔ, ένας αντιπρόεδρος τηλεοπτικού σταθμού και ένας εκπομπάρχης (και ιδιοκτήτης sites).

Ο Γιάννος τους χαιρέτησε όλους και έπιασε κουβέντα μαζί τους. Ηταν απόλυτα βέβαιος ότι την επομένη ημέρα θα είχε καθαρίσει με τους ανακριτές και ότι θα επέστρεφαν αυτός και η γυναίκα του στο σπίτι τους. Τίποτα δεν είχε καταλάβει. Ούτε φαινόταν να τον ανησυχεί κάτι, όπως μου τα διηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες. Τέλος, ούτε γνώριζε για την κατάθεση που έκανε το «βαθύ λαρύγγι», για τα χρήματα δηλαδή που κουβαλούσε σε κίτρινους φακέλους για λογαριασμό του Γιάννου. Μια κατάθεση που τελικά, όπως αποδείχθηκε, τον… έκαψε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο