Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός 6,5 στο Ιόνιο έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα [Εικόνες]

Σεισμός 6,5 στο Ιόνιο έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα [Εικόνες]

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι πρόκειται για δόνηση 6,5 Ρίχτερ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ωστόσο έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νοτίως της Ζακύθου στις 01:53 της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο πρόκειται για δόνηση 6,5 Ρίχτερ. Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα και είχε μεγάλη διάρκεια.

Ο σεισμός σημειώθηκε στο νότιο Ιόνιο, 44 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, και το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Οι κάτοικοι στη Ζάκυνθο έντρομοι έχουν βγει από τα σπίτια τους, ενώ όλο το νησί έχει βυθιστεί στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος.

Σε επικοινωνία που είχε το in.gr με τα τοπικά τμήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Ωστόσο, έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές, ενώ έχει αποκολληθεί ένας βράχος στην περιοχή Τσιλιβί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συντονιστικό των τοπικών αρχών στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πρωτεύουσας του νησιού.

Του μεγάλου σεισμού των 6,5 βαθμών προηγήθηκε σεισμική δόνηση της τάξης των 4,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 53 χλμ. νότια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, ενώ στις 2:05 ακολούθησε μετασεισμός στο ίδιο σημείο της τάξης των 5,4 Ρίχτερ.

Δεν υπάρχει αναφορά για τραυματισμούς

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Νίκο Τσίπηρα, «δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών έως αυτή τη στιγμή». Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσε ωστόσο πως «έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε κτίρια και σπίτια, κυρίως στη περιοχή του Λαγανά και του Αγίου Σωστή, που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο».

«Ακόμη, έχουμε ζημιά στο λιμάνι του νησιού αλλά και σε κολώνες ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ» πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος βρίσκεται στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στα κτίρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ζακύνθου.

Καθησυχαστικός ο Ευ. Λέκκας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε πάντως ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, εκτιμώντας πως ο σεισμός της τάξης των 6,5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος.

Όπως δήλωσε, «έγινε ήδη ένας ισχυρός μετασεισμός και θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα, γεγονός που είναι ιδιαίτερα θετικό».

Οι πρώτες φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν μπορούν να δείξουν το μέγεθος της ζημιάς, πράγμα το οποία θα φανεί με το πρώτο φως της ημέρας.

[Πηγή φωτογραφίας: Forecast Weather Greece]

[Πηγή φωτογραφίας: Forecast Weather Greece]

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024