Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Ζακύνθου : Το νησί άντεξε

Δήμαρχος Ζακύνθου : Το νησί άντεξε

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ζακύνθου Π.Κολοκότσας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ζακύνθου Π.Κολοκότσας μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 01:54 την Παρασκευή, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του νησιού.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου τόνισε ότι το νησί άντεξε, καθώς υπάρχει αντισεισμική προστασία.

Όπως τόνισε ο κ. Κολοκότσας δεν υπάρχει πανικός μεταξύ των κατοίκων. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για τις πρώτες δύο ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό, αλλά πλέον η ηρεμία επανέρχεται στο νησί, όπως επισήμανε ο δήμαρχος.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ζακύνθου είπε πως μετά τους σεισμούς του 53′ ο αντισεισμικός σχεδιασμός του νησιού είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Όσον αφορά τις ζημιές τόνισε εκ νέου πως πως έχει αποκατασταθεί κάθε ζημιά στην ηλεκτροδότηση, όπως και οι μικρές κατολισθήσεις που προκλήθηκαν.

Στη συνέχεια ο δήμαρχο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματίας, ούτε εγκλωβισμένος.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πρόβλεψη του καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιου Λέκκα, ο οποίος είπε ότι αναμένει ακόμα έναν μετασεισμό ύψους 5,8 και 5,9 Ρίχτερ, ο δήμαρχος του νησιού είπε ότι γιαυτό έχει δώσει εντολή να παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή, τα σχολεία και οι υπηρεσίες της πόλης.

Όσον αφορά το λιμάνι που έχει υποστεί μαι τεράστια ρωγμή, είπε πως το πρωί θα πραγματοποιηθεί αυτοψία ώστε να εκτιμηθεί και να επιδιορθωθεί η ζημιά.

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Παρ’όλα αυτά, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο λιμάνι, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα δρομολόγια των πλοίων, διαβεβαίωσε ο λιμενάρχης Ζακύνθου Αθανάσιος Σιούτης.

Όπως είπε, το λιμάνι μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, η διασύνδεση με την Κυλλήνη δεν έχει πρόβλημα και τα πρώτα πρωινά δρομολόγια θα εκτελεστούν όπως είναι προγραμματισμένο.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024